03/08/2021 03/08/2021 Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο λιμάνι της Χίου αφιερωμένη στον Ψαριανό ήρωα πυρπολητή και πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Κανάρη και τους συμπολεμιστές του, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.   Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και...
03 Αυγούστου, 2021 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 9:21

Εκδήλωση για τον Κανάρη στη Χίο

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τον Κανάρη στη Χίο

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο λιμάνι της Χίου αφιερωμένη στον Ψαριανό ήρωα πυρπολητή και πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Κανάρη και τους συμπολεμιστές του, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο επιβλητικό μνημείο του Κωνσταντίνου Κανάρη που βρίσκεται στο Δημοτικό κήπο της Χίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ στο νότιο λιμενοβραχίονα με μουσικά κομμάτια από τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου και Δημοτικούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα του νησιού, ενώ τιμήθηκε ο απόγονος του Κωνσταντίνου Κανάρη, Μichel Marbot, από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Η Χιώτισσα ηθοποιός Ηρώ Μανέ ανέγνωσε ένα απόσπασμα από την Ωδή του Ανδρέα Κάλβου, «Τα Ηφαίστεια» και ακολούθησε η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Τουρκικής Ναυαρχίδας, από τους Προσκόπους, συνοδεία πλήθους βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων που δημιούργησαν μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

default

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων