03/09/2021 03/09/2021 Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, θα παραστούν μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, στην Έκθεση «Η Ιστορία είναι άνεμος…», που πραγματοποιείται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, όπου και παρουσιάζονται δώδεκα από τα έργα του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. Η Έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την ιστορική συγκυρία του εορτασμού των...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 12:25

Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον Θεόφιλο στο Μουσείο Ύδρας

Διαδώστε:
Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον Θεόφιλο στο Μουσείο Ύδρας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, θα παραστούν μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, στην Έκθεση «Η Ιστορία είναι άνεμος…», που πραγματοποιείται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, όπου και παρουσιάζονται δώδεκα από τα έργα του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου.

Η Έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την ιστορική συγκυρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η συνδιοργάνωση Ύδρας – Μυτιλήνης για την Έκθεση του Θεόφιλου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, αποσπώντας θετικότατες κριτικές και το θαυμασμό απανταχού των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης του Θεόφιλου, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.30 το βράδυ, θα παραστούν εκπρόσωποι Φορέων του ακριτικού νησιού, δημοσιογράφοι, καθώς επίσης πολλοί επισκέπτες και φίλοι του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο της νήσου Λέσβου, «Κιβωτός του Γένους», θα εκπροσωπήσουν στην εν λόγω εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Δεληγιάννης Θεόδωρος και αντιπρόεδρος κ. Τσακίρης Κωνσταντίνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων