30/06/2021 30/06/2021 Αυτή τη Παρασκευή στις 21.00 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ο Δήμος Πεντέλης-Μελισσίων διοργανώνει επετειακή εκδήλωση – αφιέρωμα στον Θοδωρή Κολοκοτρώνη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε διαφορά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, και μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” μαζί με τον Γιώργο...
30 Ιουνίου, 2021 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 11:30

Επετειακή εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Διαδώστε:
Επετειακή εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Αυτή τη Παρασκευή στις 21.00 στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ο Δήμος Πεντέλης-Μελισσίων διοργανώνει επετειακή εκδήλωση – αφιέρωμα στον Θοδωρή Κολοκοτρώνη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε διαφορά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, και μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” μαζί με τον Γιώργο Ντόβολο δημιούργησε μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο “Ο Θοδωρής του ‘21” με αναφορά στην εμβληματική φυσιογνωμία του Θοδωρή Κολοκοτρώνη.

Η παράσταση περιλαμβάνει αφηγηματικά αποσπάσματα με κέντρο τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μωριά, καθώς και γνήσια δημοτικά τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του ‘21.

Ερμηνεύουν ο Γιώργος Ντόβολος η Μαριάνθη Λιουδάκη και ο Παναγιώτης Λάλεζας με πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα. Στην απαγγελία των κειμένων ο γνωστός και δημοφιλής ηθοποιός Λεωνιδας Κακούρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων