30/01/2021 30/01/2021 Στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος έλαβε χώρα σήμερα το πρωί η 5η κατά σειρά διαδικτυακή επετειακή Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, που ήταν αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες. Κεντρικοί ομιλητές της Εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Ιωάννη; Ζαχαράκη;, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Η...
30 Ιανουαρίου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2021 - 17:11

Η 5η επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21

Διαδώστε:
Η 5η επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21

Στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος έλαβε χώρα σήμερα το πρωί η 5η κατά σειρά διαδικτυακή επετειακή Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, που ήταν αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες.

Κεντρικοί ομιλητές της Εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Ιωάννη; Ζαχαράκη;, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Η Εκπαίδευση στα χρόνια της Τουρκοκρατίας» και ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Ελευθερία και φιλοπατρία στο έργο των Τριών Ιεραρχών».

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε, κάνοντας κλικ στο παρακάτω βίντεο:

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Λαμίας κ. Μαρία Βέ, Φιλόλογος – Μουσικός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον πατρικό του λόγο από το προαύλιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας έκλεισε την εκδήλωση σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Σήμερα ημέρα γιορτής για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και για όλους τους χριστιανούς, γιατί ένας αληθινός χριστιανός είναι πάντα μαθητής και σήμερα γιορτάζουμε Τρεις μεγάλους Διδασκάλους της Εκκλησίας, Τρεις μεγάλους διδασκάλους της ζωής, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Μέγα Βασίλειο και τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο, τους Τρεις Ιεράρχες.

Πριν από λίγο ανακοίνωσα στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό επίσημα και έναν μαθητικό διαγωνισμό για τα παιδιά της Στερεάς Ελλάδος, της Φθιώτιδας, του Νομού μας, της Μητροπόλεώς μας, για το πώς μπορούν τα παιδιά να δουν το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021, τα παιδιά του τότε και τα παιδιά του σήμερα, αλλά και τα παιδιά του αύριο.

Προσκαλώ και καλώ όλους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετάσχουν σε αυτό το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Θα είναι μία μοναδική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να ενώσουμε γνώσεις, αλλά και γιατί όχι, να «κερδίσουμε». Το κερδίζω και πλούσιες ευλογίες χρηματικά έπαθλα φορητές ηλεκτρονικές συσκευές δωρεάν φοίτηση στο Ωδείο της μητροπόλεώς μας πάνω από όλα όμως θα μας δοθεί η δυνατότητα τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το απόγευμα, 21 Ιουνίου στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος, να λάβουμε τα δώρα μας από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων ανεξαιρέτως, εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά. Μπορεί να είναι ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά, η χρονιά της πανδημίας, αλλά είναι ένα σκαλοπάτι. Έτσι εύχομαι να είναι για πολύ καλύτερες χρονιές στο μέλλον, στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας σε αυτό το ιστορικό Σχολείο της Λαμίας, στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο, σε αυτή την τροφό Σχολή, η οποία ταΐσε στην κυριολεξία και με ψωμί και με γνώση και με ψωμί και με παιδεία και με ελευθερία γενεές γενεών.
Εύχομαι στην προοπτική μάλιστα της συμπληρώσεως 100 ετών από την ίδρυση της, αυτό το σχολείο να προοδεύει και να προχωρά στο μέλλον ακόμα πιο δυνατά. Το στηρίζει η κοινωνία, το στηρίζει η Πολιτεία, το στηρίζει η Περιφέρεια, το στηρίζει ο Δήμος, τους ευχαριστώ όλους. Είναι ένα πρότυπο σχολείο και θα γίνει το πρότυπο που το έχουμε ανάγκη για τον ορθόδοξο πολιτισμό και την εκκλησιαστική παράδοση και την κληρονομιά της Ρούμελης, της Φθιώτιδος».

Η εκδήλωση μεταδόθηκε από το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube, τοπικά Μ.Μ.Ε. της Φθιώτιδος και από τον ιστότοπο www.ekklisia1821.gr καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων