02/03/2021 02/03/2021 Η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το δίκαιο του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα, το 1821, και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Για το σκοπό αυτό το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να τιμήσει την Αϊτή, προγραμματίζει σειρά δράσεων, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο twitter. Τις δράσεις αυτές ανέλαβε να υλοποιήσει το ελληνικό Υπουργείο...
02 Μαρτίου, 2021 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 19:52

Η Ελλάδα τιμά τη χώρα που αναγνώρισε πρώτη τον αγώνα του 1821

Διαδώστε:
Η Ελλάδα τιμά τη χώρα που αναγνώρισε πρώτη τον αγώνα του 1821

Η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το δίκαιο του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα, το 1821, και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος.

Για το σκοπό αυτό το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να τιμήσει την Αϊτή, προγραμματίζει σειρά δράσεων, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο twitter.

Τις δράσεις αυτές ανέλαβε να υλοποιήσει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανταποκρινόμενο στη σχετική πρόταση που υπέβαλε με επιστολή του ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και σε παρέμβαση προς την ίδια κατεύθυνση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Στόχος να τονισθεί η σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην επίσημη αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 από τη Δημοκρατία της Αϊτής και την έμπρακτη συμπαράστασή της», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και η επίσκεψή του στην Aϊτή μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο επίσκεψης σε χώρες της περιοχής, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Παράλληλα, αναφέρει πως προωθείται η ελληνική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ για την ενίσχυση των δράσεων και την παροχή χρηματοδότησης με σκοπό την καταπολέμηση των σύγχρονων μορφών δουλείας, ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας για τη Δημοκρατία της Αϊτής.

«Επιδίωξη του Υπουργείου Εξωτερικών είναι ο συντονισμός με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και άλλους φορείς, όπως ο Δήμος Καλαβρύτων, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η προστιθέμενη αξία των δράσεων σχετικά με την Αϊτή», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων