07/10/2021 07/10/2021 Επιστημονικό Συνέδριο για τους Νεομάρτυρες του Γένους μας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα. Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εκπαίδευση, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης....
07 Οκτωβρίου, 2021 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 15:05

Λάρισα-Συνέδριο: «Το Μαρτύριο Του Αίματος-Πνευματική Κορύφωση Του Αγώνα Του Γένους»

Διαδώστε:
Λάρισα-Συνέδριο: «Το Μαρτύριο Του Αίματος-Πνευματική Κορύφωση Του Αγώνα Του Γένους»

Επιστημονικό Συνέδριο για τους Νεομάρτυρες του Γένους μας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εκπαίδευση, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν οι: Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δρ. Ιωάννης Πολέμης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Δρ. Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, Καθηγητής Αγιολογίας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Βασιλική Ζιάκα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι μαθητές που πρώτευσαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς με θέμα: «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Τιμώντας τους Θεσσαλούς Νεομάρτυρες του 1821».

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων