20/02/2021 20/02/2021 Στις αρχές του 1822 στην Πάτρα οι επαναστατημένοι Έλληνες πολιορκούν τους εγκλωβισμένους Οθωμανούς. Σε προσπάθειά του να συνδράμει και να εφοδιάσει τους πολιορκημένους, ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος ξεκινά από τον Ελλήσποντο, με προορισμό την Πάτρα. Το σχέδιο γίνεται όμως αντιληπτό από τους Έλληνες, και έτσι, ένας στόλος 63 πλοίων από τα Ψαρά, την Ύδρα και τις...
20 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2021 - 14:49

Όταν ο Μιαούλης νίκησε τρικυμία και Τούρκους στην Πάτρα

Διαδώστε:
Όταν ο Μιαούλης νίκησε τρικυμία και Τούρκους στην Πάτρα

Στις αρχές του 1822 στην Πάτρα οι επαναστατημένοι Έλληνες πολιορκούν τους εγκλωβισμένους Οθωμανούς. Σε προσπάθειά του να συνδράμει και να εφοδιάσει τους πολιορκημένους, ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος ξεκινά από τον Ελλήσποντο, με προορισμό την Πάτρα.

Το σχέδιο γίνεται όμως αντιληπτό από τους Έλληνες, και έτσι, ένας στόλος 63 πλοίων από τα Ψαρά, την Ύδρα και τις Σπέτσες με διοικητή τον Ανδρέα Μιαούλη, βρέθηκε να τους ακολουθεί στενά σε όλη τη διαδρομή.

Σαν σήμερα, 20 Φεβρουαρίου του 1822 και ενώ ο οθωμανικός στόλος είχε αγκυροβολήσει και ήταν σε επιφυλακή στο λιμάνι της Πάτρας, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες τρικυμίας, ξεκίνησε να κανονιοβολείται από τα ελληνικά πλοία. Έπειτα από 5 ώρες συνεχούς ναυμαχίας, οι εναπομείναντες Οθωμανοί, με τα λιγοστά -πια- πλοία τους υποχώρησαν στη Ζάκυνθο.

Η Ναυμαχία της Πάτρας ήταν η πρώτη μάχη που δόθηκε και κερδήθηκε στη θάλασσα από τους Αγωνιστές χωρίς να χρησιμοποιηθούν πυρπολικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων