01/12/2021 01/12/2021 Την τελετή έναρξης της έκθεσης βιβλίων και εικόνων με θέμα «Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία στις δεκαετίες ’20-’30 του 19ου αιώνα σε ρωσικές και ευρωπαϊκές εκδόσεις», η οποία συμπίπτει με την 200η επέτειο της έναρξης του Επανάστασης του 1821, φιλοξένησε χθες, 30 Νοεμβρίου 2021 η Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 14:13

Ο Αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών στην έκθεση της Ρωσικής Κρατικής Βιβλιοθήκης για το ’21

Διαδώστε:
Ο Αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών στην έκθεση της Ρωσικής Κρατικής Βιβλιοθήκης για το ’21

Την τελετή έναρξης της έκθεσης βιβλίων και εικόνων με θέμα «Η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία στις δεκαετίες ’20-’30 του 19ου αιώνα σε ρωσικές και ευρωπαϊκές εκδόσεις», η οποία συμπίπτει με την 200η επέτειο της έναρξης του Επανάστασης του 1821, φιλοξένησε χθες, 30 Νοεμβρίου 2021 η Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού της Ελλάδας Βίκυ Λοΐζου, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Αικατερίνη Νασίκα, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία Ανδρέας Ζήνωνος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Νικόλαος Κρίκκος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ελληνικοί δημόσιοι φορείς, φοιτητές πανεπιστημίων της Μόσχας. Το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων στα εγκαίνια της έκθεσης εκπροσώπησε ο γραμματέας Πρωθ. Σέργιος.

 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον χαιρετισμό του, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά τη συμμετοχή της Ρωσίας στον αγώνα για την απελευθέρωση του ελληνικού λαού.

Με το πέρας της τελετής, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στην έκθεση, όπου είδαν σπάνιες εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών του 19ου αιώνα, με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων εκείνων των ετών. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν αρχεία ιστορικής έρευνας από τις συλλογές της βιβλιοθήκης και ιδιαίτερα έγγραφα από ιδιωτική συλλογή.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 27 Δεκεμβρίου 2021.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων