23/03/2021 23/03/2021 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Η επανάσταση του 1821, η Κρητική Επανάσταση του 1866 και ο ρόλος της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους». Πρόκειται για μία αμιγώς ιστορική Διαδικτυακή Ημερίδα για την Επανάσταση του 1821 και την Επανάσταση στην Κρήτη (1866) και με...
23 Μαρτίου, 2021 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 20:19

ΟΑΚ: Ημερίδα για το 1821 και το ρόλο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
ΟΑΚ: Ημερίδα για το 1821 και το ρόλο της Εκκλησίας

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Η επανάσταση του 1821, η Κρητική Επανάσταση του 1866 και ο ρόλος της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους».

Πρόκειται για μία αμιγώς ιστορική Διαδικτυακή Ημερίδα για την Επανάσταση του 1821 και την Επανάσταση στην Κρήτη (1866) και με έμφαση στην προσφορά της Εκκλησίας. Ένα νοερό ταξίδι στην ένδοξη Κρητική Ιστορία και στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Κρητών για ανεξαρτησία και ελευθερία. Παράλληλα, θα διερευνηθεί και θα τονισθεί η συμβολή της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους, καθώς και ο ρόλος της για τη διαφύλαξη της εθνικής μας γλώσσας, της ορθόδοξης πίστης και αυτοσυνειδησίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Διδάσκων Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστήμιο Κρήτης, με θέμα: «Κρυφό σχολειό: μύθος ή πραγματικότητα; Το ψευδοδίλημμα και η αλήθεια των πηγών», π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, Διευθυντής Ιδρύματος «Αγία Σοφία», με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 στην Κρήτη και ο ρόλος της Εκκλησίας» και Κωνσταντίνος Φουρναράκης, Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, με θέμα: «Νεομάρτυρες, ήρωες του Νέου Ελληνισμού».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ και Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος.

Τον συντονισμό της Εκδήλωσης θα έχει η Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Θεολόγος – Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ.

Η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για εκπαιδευτικό υλικό προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου:

https://bit.ly/2J7COjq,

επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων