05/09/2021 05/09/2021 «Ακόμα τούτ᾽ την ἀνοιξη» Μέσα από το δημοτικό τραγούδι και το βυζαντινό τροπάρι αποτυπώνεται ακραιφνής και ακίβδηλος ο Εθνικός χαρακτήρας των Ελλήνων. Στο Ορατόριο που συνέθεσε ο Χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου παρουσιάζονται οι απελευθερωτικές κινήσεις των Ελλήνων προεπαναστατικά για να διατηρηθεί η Εθνική Ταυτότητα και η αναφορά στην έκρηξη της Επανάστασης...
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2021 - 15:03

Ορατόριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Διαδώστε:
Ορατόριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

«Ακόμα τούτ᾽ την ἀνοιξη»

Μέσα από το δημοτικό τραγούδι και το βυζαντινό τροπάρι αποτυπώνεται ακραιφνής και ακίβδηλος ο Εθνικός χαρακτήρας των Ελλήνων. Στο Ορατόριο που συνέθεσε ο Χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου παρουσιάζονται οι απελευθερωτικές κινήσεις των Ελλήνων προεπαναστατικά για να διατηρηθεί η Εθνική Ταυτότητα και η αναφορά στην έκρηξη της Επανάστασης τον Μάρτιο του 1821 μέχρι και την δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους με κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Συμμετέχουν:

Η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών
Το παραδοσιακό συγκρότημα του Δημήτρη Κότσικα

Αφήγηση
Φωτεινή Φιλοσόφου, ηθοποιός
Φίλιππος Τακόπουλος, εκπαιδευτικός

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
20:30

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων