04/06/2021 04/06/2021 Το 5ο βραβείο στον Γ’ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα “Διακόσια χρόνια από το 1821” έλαβε ο μαθητής της Γ’ τάξης του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας, Γεώργιος Κυροχρήστος. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Άλλη μια διάκριση ήρθε να προσθέσει στο δυναμικό του ένα από τα ιστορικά σχολεία της Λαμίας, αυτό του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου...
04 Ιουνίου, 2021 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2021 - 10:13

ΛΑΜΙΑ: Πανελλήνια διάκριση για το Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο

Διαδώστε:
ΛΑΜΙΑ: Πανελλήνια διάκριση για το Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο

Το 5ο βραβείο στον Γ’ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα “Διακόσια χρόνια από το 1821” έλαβε ο μαθητής της Γ’ τάξης του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας, Γεώργιος Κυροχρήστος.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Άλλη μια διάκριση ήρθε να προσθέσει στο δυναμικό του ένα από τα ιστορικά σχολεία της Λαμίας, αυτό του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου που εδώ και εκατό και πλέον χρόνια έχει αφήσει το δικό του στίγμα στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Αυτή τη φορά τη διάκριση έφερε ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Γεώργιος Κυροχρήστου, ο οποίος συμμετείχε στον Γ’ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, για το σχολικό έτος 2020-2021, με θέμα: «Διακόσια Χρόνια από το 1821». Πρόσκληση συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν απευθύνει η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘ, σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Ο μαθητής, με την καθοδήγηση της φιλολόγου του Σχολείου Παρασκευής Κορμάζου, πήρε μέρος στον διαγωνισμό δημιουργώντας ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Καποδίστριας: Ελλάδα – Ελευθερία – Πίστη». Η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο και επιτυχή τα κυριότερα στοιχεία της θυσιαστικής ζωής και του διαχρονικής αξίας έργου του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Η ταινία βραβεύθηκε σε Πανελλήνιο επίπεδο κατακτώντας μία από πέντε πρώτες θέσεις, με κριτήρια τη συνάφεια με το θέμα, την πρωτοτυπία, την αισθητική απόδοση και την υλοποίηση των στόχων του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το έπαθλο για τους μαθητές που διακρίθηκαν θα λάβουν ως βραβείο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ταμπλέτα. Οι βραβευθέντες μαθητές από όλη την Ελλάδα θα γίνουν δεκτοί, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

“Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή του Σχολείου μας Γεώργιο Κυροχρήστο, καθώς και την επιβλέπουσα εκπαιδευτικό κ. Παρασκευή Κορμάζου για αυτή τους τη διάκριση και ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και στο μέλλον για το Σχολείο μας! Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, τόσο η εκπαιδευτικός μας όσο και ο μαθητής μας να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους!”, αναφέρει, με ανακοίνωση του, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων