05/07/2021 05/07/2021 Το θέατρο “ΚΝΩΣΟΣ”, στο πλαίσιο των εορτασμών των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ανεβάζει την παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ». Η παράσταση αυτή μας μεταφέρει το όραμα του Άγιου Δασκάλου για μια ελεύθερη Ελλάδα. Τις άοκνες προσπάθειες του για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσω των διδαχών των Ιερών μας Ευαγγελίων. Μας δίνει την ευκαιρία...
05 Ιουλίου, 2021 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2021 - 11:18

Παράσταση “Κοσμάς ο Αιτωλός” για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Διαδώστε:
Παράσταση “Κοσμάς ο Αιτωλός” για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Το θέατρο “ΚΝΩΣΟΣ”, στο πλαίσιο των εορτασμών των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ανεβάζει την παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ». Η παράσταση αυτή μας μεταφέρει το όραμα του Άγιου Δασκάλου για μια ελεύθερη Ελλάδα. Τις άοκνες προσπάθειες του για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσω των διδαχών των Ιερών μας Ευαγγελίων.

Μας δίνει την ευκαιρία να αποδώσουμε τον σεβασμό και την τιμή που οφείλουμε στον Άγιο.Να θυμηθούμε τον πύρινο λόγο του και να εκτιμήσουμε την αξία της γλώσσας μας, της θρησκείας , της ιστορίας μας.

Η παράσταση αυτή ευτύχησε να τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όσο και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Την Κυριακή 11/7/2021 και ώρα 21:00 παρουσιάζεται στο θέατρο “ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ” του Αττικού Άλσους με ελεύθερη είσοδο και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

« Φτιάξτε σχολειά… Φτιάξτε σχολειά….»

Στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το θέατρο «ΚΝΩΣΟΣ», παρουσιάζει την θεατρική   παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».  

Η παράσταση αυτή είναι βασισμένη στο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ – ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», και αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του μεγάλου Εθνεγέρτη και Αγίου.  Μας μεταφέρει το όραμά του Άγιου δάσκαλου για μια ελεύθερη Ελλάδα. Τις άοκνες προσπάθειές του για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του τότε κόσμου, που «τριβελίζουν διαρκώς το μυαλό του».  Μεταλαμπαδεύει στις νεότερες γενιές το χρέος και την ελπίδα και κάνει γνωστό το έργο του στο ευρύτερο κοινό.

Σήμερα, πάνω στο θεατρικό σανίδι, ο Λάμπρος Τσάγκας ενσαρκώνει τον ουμανιστή ιερομόναχο, ακολουθώντας την πορεία του σ όλη την χώρα, σε μια απόπειρα να ακουστεί μέσα από την υποκριτική του τέχνη, η παρότρυνση του Πατροκοσμά: «…να σπουδάζετε, να μανθάνετε γράμματα Ελληνικά… γιατί λαμπρύνουν τον νου …όπως ο Ήλιος φωτίζει τη Γή…»

Η παράσταση αυτή τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όσο και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στη συνείδηση του Ιερομόναχου δίνει φωνή, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, ο αείμνηστος Χρίστος Τσάγκας σε μια αέναη συνομιλία με τον αδελφό του Λάμπρο, ο ένας εξ ουρανού κι ο άλλος από σκηνής.

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Μιχάλης Σδούγκος
Βοηθός σκηνοθέτη Δανάη Καλαχώρα
Μουσική Φίλιππος Περιστέρης
Φωτισμοί Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Την Κυριακή 11/07/2021 και ώρα 21:00 παρουσιάζεται στο θέατρο “ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ” του Αττικού Άλσους, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, με δωρεάν είσοδο αλλά απαραίτητη την κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2108677070 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων