26/07/2021 26/07/2021 Την Κυριακή 25 Ιουλίου, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μανιαρείου Σχολής, Συνέδριο για τη συμβολή των Αμπελακίων στην εκπαιδευτική προσπάθεια των υπόδουλων Ελλήνων. Το συνέδριο εντασσόταν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής...
26 Ιουλίου, 2021 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 14:54

Συνέδριο για την εκπαίδευση των υπόδουλων Ελλήνων στα Αμπελάκια

Διαδώστε:
Συνέδριο για την εκπαίδευση των υπόδουλων Ελλήνων στα Αμπελάκια

Την Κυριακή 25 Ιουλίου, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μανιαρείου Σχολής, Συνέδριο για τη συμβολή των Αμπελακίων στην εκπαιδευτική προσπάθεια των υπόδουλων Ελλήνων.

Το συνέδριο εντασσόταν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Χαιρετισμό απηύθυνε πρωτίστως, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στα ιστορικά Αμπελάκια, τόνισε στο μήνυμα του ότι σήμερα είμαστε ελεύθεροι και ζούμε με ευημερία λόγω στη θυσία των προγόνων μας, αυτών των ηρώων που θυσιάστηκαν για τα υπέρτατα ιδανικά της Ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης τους για το κοινωνικό σύνολο.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι: κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού του Α.Π.Θ., με θέμα: «Κοινωνιολογική θεώρηση της Συντεχνίας των Αμπελακίων», κ. Βάσα Ξανθάκη, Συγγραφέας, με θέμα: «Τα Αμπελάκια πριν και μετά από τη μεγάλη ακμή τους», κ. Ματίνα Παπαναστασούλη, Αρχαιολόγος, με θέμα: «Η συλλογή Κειμηλίων των Εκκλησιών των Αμπελακίων» και κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Ιατρός και Ιστοριοδίφης, με θέμα: «Ο Αμβρόσιος Κασσάρας ως Επίσκοπος Πλαταμώνος».
Την παρουσίαση έκανε η κ. Χάϊδω Πανταζή, Βιβλιοθηκονόμος.

Την εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες προς τους ομιλητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ τόνισε ότι η συνεργασία φέρνει πάντα αποτελέσματα, ενώ οι έριδες και οι αντιπαλότητες φέρνουν μόνο διχόνοια.

Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ενώ πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών η Βουλευτής κ. Άννα Βαγενά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, προσήλθε προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του το συνέδριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων