24/10/2021 30/11/2021 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων. Η διημερίδα με γενικό τίτλο: «Η συμβολή της Ηπείρου στον ιερό απελευθερωτικό αγώνα του 1821» οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη του ενδόξου άμα δε και πολυώδυνου πολέμου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και διεξήχθη διαδικτυακά...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 1:13

Συνέδριο για το 1821 από την ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Συνέδριο για το 1821 από την ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων. Η διημερίδα με γενικό τίτλο: «Η συμβολή της Ηπείρου στον ιερό απελευθερωτικό αγώνα του 1821» οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη του ενδόξου άμα δε και πολυώδυνου πολέμου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και διεξήχθη διαδικτυακά το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Έλαβαν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι με εμπεριστατωμένες και πρωτότυπες ανακοινώσεις κινήθηκαν στις τρεις καθορισμένες θεματικές ενότητες: οι Νεομάρτυρες και η προσφορά τους στο δούλο Γένος, Λόγιοι και διδάσκαλοι του Γένους κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα αγωνιστών του 1821 συνδεόμενα με την Ήπειρο.

Μέσα από τις εργασίες της διημερίδας και τον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, φωτίστηκαν πτυχές της περιόδου εκείνης και αναδείχθηκε η συνεισφορά της Ηπείρου στον αγώνα της παλιγγενεσίας. Με τον τρόπο αυτό η υπεραιωνόβια Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων (έτος ιδρύσεως 1911) θεωρούμε ότι απέδωσε την δέουσα τιμή και ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα που αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο για την διατήρηση και καλλιέργεια της πίστης και της εθνικής συνείδησης, καθώς και για την απελευθέρωση του γένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων