14/06/2021 14/06/2021 Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Ιουνίου, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΚΖ΄ Παύλεια, θα διοργανώσει...
14 Ιουνίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 18:02

Συνεχίζουν τις εκδηλώσεις για το 1821 οι Μητροπόλεις της Ελλάδος

Διαδώστε:
Συνεχίζουν τις εκδηλώσεις για το 1821 οι Μητροπόλεις της Ελλάδος

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Ιουνίου, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΚΖ΄ Παύλεια, θα διοργανώσει στις 10:30 π.μ. Ημερίδα για τις Πρεσβυτέρες με θέμα: «Η προσφορά των γυναικών στην Επανάσταση» (Ιερός Ναός Αγίου Λουκά – Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά). Η Ημερίδα μεταδοθεί από τον ιστότοπο: www.imverias.gr της Ι. Μητροπόλεως.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνεχίζοντας την υλοποίηση των προγραμματισμένων επετειακών εκδηλώσεων, παρουσιάζει στις 18:00, την προγραμματισμένη Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Άγνωστοι Μεσσήνιοι Κληρικοί, Αγωνιστές του 1821», με κεντρικό ομιλητή το Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Μάριο Αθανασόπουλο.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων η Ημερίδα μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί διαδικτυακώς, από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube, με τίτλο: Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Εορτασμός 200 Ετών, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UC1EBZ9K3rzuOnfrC_ysg0WA.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα διοργανώσει διαδικτυακή ομιλία το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με θέμα: «Ο Αγωνιστής της Επαναστάσεως Οδυσσέας Ανδρούτσος». Η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Λιβανάτες, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απο τον ιστότοπο: www.imfth.gr της Ι. Μητροπόλεως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων