05/05/2021 05/05/2021 «Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του “Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης” όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς», ανέφερε το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Μαυρομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του...
05 Μαΐου, 2021 - 14:25

Τίμησε τη μνήμη του Καραϊσκάκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Τίμησε τη μνήμη του Καραϊσκάκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του “Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης” όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς», ανέφερε το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Μαυρομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Και συνέχισε:

«Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος. Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα παρέστη σε δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από την ίδια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων