25/07/2021 25/07/2021 Μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες με επίκεντρο την Εθνική Επέτειο της Ελλάδας και τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21, πραγματοποιούνται στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι δράσεις αυτές ενορχηστρώθηκαν από το Γενικό Προξενείο, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της περιοχής. Ήδη έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία η έκθεση με...
25 Ιουλίου, 2021 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2021 - 14:02

Το Μόναχο τιμά την εθνική επέτειο του 1821

Διαδώστε:
Το Μόναχο τιμά την εθνική επέτειο του 1821

Μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες με επίκεντρο την Εθνική Επέτειο της Ελλάδας και τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21, πραγματοποιούνται στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι δράσεις αυτές ενορχηστρώθηκαν από το Γενικό Προξενείο, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της περιοχής.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία η έκθεση με τίτλο «Αθήνα-Μόναχο. Αρχιτεκτονικές επιρροές», η οποία διοργανώθηκε μπροστά από την «Κρατική Αρχιτεκτονική Συλλογή» στο Μόναχο. Η Έκθεση περιλάμβανε πάνελ με φωτογραφίες και σχετικές πληροφορίες για κτίρια της Αθήνας που ανεγέρθηκαν την περίοδο της βασιλείας του Όθωνα. Από το κτίριο Βάιλερ ως τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ υπήρξαν και αναφορές και για αντίστοιχα κτίρια στο Μόναχο που κτίστηκαν επί Λουδοβίκου Α’. Ανάμεσα στα εκθέματα υπήρχαν και αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία παραχωρήθηκαν από μουσεία της Αθήνας και της Βαυαρίας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου η έκθεση στην «Κρατική Αρχαιολογική Συλλογή και Γλυπτοθήκη Μονάχου» με τίτλο «Η Ελλάδα στο Μόναχο: 200 χρόνια ελληνοβαυαρικής φιλίας». Η έκθεση περιλαμβάνει ελαιογραφίες του Πέτερ φον Ες με θέμα τον αγώνα των Ελλήνων του ’21, προσωπικά αντικείμενα του Όθωνα, παλαιά σχέδια κτιρίων και αντίγραφα εγγράφων του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών που αφορούν τη σχέση Ελλάδας και Βαυαρίας.

Βασικός στόχος των συγκεκριμένων δράσεων να αναδειχθεί και θα έρθει στο προσκήνιο η ιδιαίτερη σύνδεση των δύο τόπων που διαρκεί σχεδόν δύο αιώνες.

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων