10/05/2021 10/05/2021 Πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, με φόντο τα κεντρικά θεσσαλικά Άγραφα, υψώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 9 Μαΐου, μία ελληνική σημαία μεγέθους 1.500 τετραγωνικών μέτρων. Η ύψωση της γιγάντιας σημαίας, η οποία έγινε με αερόστατο, εντασσόταν στο πλαίσιο συμβολικού αφιερώματος κατά την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τα 200 χρόνια...
10 Μαΐου, 2021 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 11:09

Υψώθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία

Διαδώστε:
Υψώθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία

Πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, με φόντο τα κεντρικά θεσσαλικά Άγραφα, υψώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 9 Μαΐου, μία ελληνική σημαία μεγέθους 1.500 τετραγωνικών μέτρων.

Η ύψωση της γιγάντιας σημαίας, η οποία έγινε με αερόστατο, εντασσόταν στο πλαίσιο συμβολικού αφιερώματος κατά την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, το πρωί της Κυριακής, αφορούσε την προεπαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων.

Σημειώνεται ότι στα Άγραφα η επαναστατική σημαία υψώθηκε στις 10 Μαΐου του 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων