03/01/2019 03/01/2019 Την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων, ημέρα της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, κατά την οποία εόρταζε ο εφημέριος της Ενορίας, π. Στέφανος, τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και Πανηγυρικό Συλλείτουργο εις τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης με τη συμμετοχή του προϊσταμένου της Ενορίας, π.Ανθίμου, του προϊσταμένου της Ενορίας της Ραχούλας, π. Δωροθέου και...
Ενορίες : Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης
03 Ιανουαρίου, 2019 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 17:15

Από την εορτή του Αγίου Στεφάνου στη Ζωοδόχο Πηγή Λαρίσης (φώτο)

Διαδώστε:
Από την εορτή του Αγίου Στεφάνου στη Ζωοδόχο Πηγή Λαρίσης (φώτο)

Την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων, ημέρα της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, κατά την οποία εόρταζε ο εφημέριος της Ενορίας, π. Στέφανος, τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και Πανηγυρικό Συλλείτουργο εις τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης με τη συμμετοχή του προϊσταμένου της Ενορίας, π.Ανθίμου, του προϊσταμένου της Ενορίας της Ραχούλας, π. Δωροθέου και του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης π. Χρήστου, ενώ πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, π. Ραφαήλ, και της Ενορίας των Δελερίων, π. Χαράλαμπος.

 

 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του βίου του Πρωτομάρτυρος, στο Μαρτύριό Του καθώς και στην συγχώρεση που έδωσε στους λιθάζοντες, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου, και εν συνεχεία δια θερμών λόγων ευχήθηκε στον εορτάζοντα πατέρα Στέφανο.

Λίγο πριν την απόλυση, τελέσθηκε η αρτοκλασία και κατά το Χαλκιδικιώτικο έθιμο ευλογήθηκαν και τα γλυκά, τα οποία μοιράστηκαν στο Εκκλησίασμα.

 

 

Προ του “Δι’ ευχών”, ο π. Στέφανος διά θερμών λόγων ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στην λατρευτική πανηγυρική σύναξη προς τιμήν του Πρωτομάρτυρα και εκάλεσε όλους να προσπαθήσουμε να Του μοιάσουμε στο θάρρος και την επιμονή, στην παρρησία και την υπομονή κάθε φορά που θα χτυπούν και εμάς οι λίθοι του κόσμου και κάνοντας μνεία της ιδιαιτέρας Πατρίδας του, της Αρναίας της Χαλκιδικής, η οποία ευρίσκεται στην καρδιά της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και η οποία έχει Μητροπολιτικό Ναό αφιερωμένο στον Πρωτομάρτυρα. Ευχήθηκε ο Άγιος Στέφανος να σκεπάζει με τη χάρη Του πάντοτε την Πατρίδα μας, ιδιαίτερα στους κρίσιμους καιρούς που διάγουμε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων