09/01/2019 09/01/2019 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Παρά το δριμύ ψύχος και τον παγετό, πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στην Εκκλησία για να εκκλησιασθούν και να πάρουν τον μεγάλο Αγιασμό, ενώ και σύμφωνα με την τοπική παράδοση,...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
09 Ιανουαρίου, 2019 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2019 - 16:14

Θεοφάνεια στη Σιάτιστα (φωτοστιγμές)

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στη Σιάτιστα (φωτοστιγμές)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Παρά το δριμύ ψύχος και τον παγετό, πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στην Εκκλησία για να εκκλησιασθούν και να πάρουν τον μεγάλο Αγιασμό, ενώ και σύμφωνα με την τοπική παράδοση, να πάρουν από ένα κομμάτι γλυκιάς πίτας, ως ευλογία, η οποία είναι προσφορά από τις γυναίκες της Ενορίας.

 

 

 

Το πρωί της εορτής εψάλη ο όρθρος των Θεοφανείων με τα υπέροχα δογματικά τροπάρια από τους ιεροψάλτες και στη συνέχεια την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς του Ιερού Ναού π. Βασίλειος και π. Νέστορας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μέγιστη και υπερφυσική αποκάλυψη του Αγίου Τριαδικού Θεού στους ανθρώπους, οι οποίοι έμαθαν ότι ο Θεός είναι τριαδικός, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, καθώς και στις ποικίλες αιρέσεις, οι οποίες κατακερματίζουν το σώμα της Εκκλησίας και αποκόπτουν τους ανθρώπους από την κοινωνία με τον Άγιο Τριαδικό Θεό, μη πιστεύοντας σ’ Αυτόν.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και όλοι οι πιστοί πέρασαν να φωτισθούν και να πάρουν Αγιασμό, να τον πιουν και να ραντίσουν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τα ζωντανά τους και όλη την περιουσία τους. Ο Επιφανείς Άγιος Τριαδικός Θεός είθε να ευλογεί, να φωτίζει και να αξιώσει όλους της επουρανίου Βασιλείας Του.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων