17/01/2019 17/01/2019 Την Κυριακή 20.01.2019 και ώρα 18:00 φιλοξενούμε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Λιοσίων (δράση ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) την Φιλόλογο – Ιστορικό κα Ευγενία Φιλντίση. Η εκπαιδευτικός κα Φιλντίση χαρίζει απλόχερα στους Έλληνες μαθητές ευκαιρίες να εκφραστούν και να αγαπήσουν το σχολείο με το έργο πολιτισμού – όχι απλά διδακτικό – που παράγει στη σχολική...
Ενορίες : Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων
17 Ιανουαρίου, 2019 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2019 - 18:47

«Κύπρος: Αγγλοκρατία – Τουρκική εισβολή»

Διαδώστε:
«Κύπρος: Αγγλοκρατία – Τουρκική εισβολή»

Την Κυριακή 20.01.2019 και ώρα 18:00 φιλοξενούμε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Λιοσίων (δράση ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) την Φιλόλογο – Ιστορικό κα Ευγενία Φιλντίση.
Η εκπαιδευτικός κα Φιλντίση χαρίζει απλόχερα στους Έλληνες μαθητές ευκαιρίες να εκφραστούν και να αγαπήσουν το σχολείο με το έργο πολιτισμού – όχι απλά διδακτικό – που παράγει στη σχολική ζωή. Η κα Φιλντίση θα αναπτύξει το θέμα «Κύπρος: Αγγλοκρατία – Τουρκική εισβολή». Επωφελούμαστε κι εμείς από τη γνώση και το μεράκι μιας Ελληνίδας Ιστορικού – Εκπαιδευτικού σε μια παράξενη χρονική συγκυρία εγερτήριας θλίψης για την Ιστορία που τώρα γράφεται. Η έγερση της ψυχής είναι προσευχητική. Ακόμη κι αν το ερέθισμα είναι «στενόχωρο» αυτό καταπίνεται από την ευρυχωρία της προσευχής, της ελπίδας, της βεβαιότητας, του Είναι, του Θεού. Κάθε συνάντηση Μεταξύ ημών των Ενηλίκων είναι συνάμα και προσευχή.
Παράλληλα με την ομιλία τα παιδιά θα απασχοληθούν με παιχνίδι και χειροτεχνία στο πνευματικό κέντρο του ναού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων