11/11/2018 11/11/2018 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’  την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, της ιστορικής, πάλαι ποτέ, πρωτεύουσας της Άνδρου, Παλαιόπολης, με τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα και τα θεμέλια τρίκλιτης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, και τέλεσε Μνημόσυνο του αείμνηστου της Εκκλησίας και της Ενορίας, ευεργέτου  Αλεξάνδρου Σρέκ. Στην ομιλία του,...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
11 Νοεμβρίου, 2018 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2018 - 17:27

Ο Μητρ.Σύρου στον Αγ.Ιωάννη της Άνδρου

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Σύρου στον Αγ.Ιωάννη της Άνδρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’  την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, της ιστορικής, πάλαι ποτέ, πρωτεύουσας της Άνδρου, Παλαιόπολης, με τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα και τα θεμέλια τρίκλιτης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, και τέλεσε Μνημόσυνο του αείμνηστου της Εκκλησίας και της Ενορίας, ευεργέτου  Αλεξάνδρου Σρέκ.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, υπογράμμισε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε « Καλοί Σαμαρείτες», αρκεί να έχουμε χώρο στην καρδιά μας για όλους τους ανθρώπους και την καλή προαίρεση, ώστε στο πρόσωπό τους να βλέπουμε τον ίδιο το Χριστό.


Αναφέρθηκε, επίσης, στη ζωή και την προσφορά του αείμνηστου Ευεργέτου Αλεξάνδρου Σρέκ, οποίος εκ βάθρων ανακαίνισε, εξωράισε, αγιογράφησε και με μαρμάρινα καλλιτεχνήματα περιεκόσμησε, και ευχαρίστησε την παρισταμένη ομόζυγό του, κα Αικατερίνη Δερτούζου – Σρέκ, θυγατέρα Κκηρικού διακονήσαντος στην Άνδρο, η οποία συνεχίζει την ευεργετική παρακαταθήκη του αοιδίμου συζύγου της.


Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μαζί με την κα Αικατερίνη Σρέκ τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Ευεργέτου Αλεξάνδρου Σρέκ, την οποία φιλοτέχνησε ο Γλύπτης κ. Νικόλαος Γεωργίου.


Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λάσκαρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Παλαιοπόλεως κ. Δημ. Μουστάκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου κ. Κων. Πετρίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι σχεδόν οι Παλαιοπολιανοί.
Κατά την τελετή, ομίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Παλαιοπολιανών  κ. Βασίλειος Περτέσης, ο οποίος με συγκινητικούς λόγους αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου Ευεργέτου της Ενορίας και της Άνδρου και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων την ομόζυγό του για τις ευεργεσίες τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων