18/09/2018 11/10/2018 Στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να τελεστούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης, στα Καψαλιανά Ρεθύμνου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “τα Ιερά Εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η...
18 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 12:51

Πρόσκληση στα εγκαίνια της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης

Διαδώστε:
Πρόσκληση στα εγκαίνια της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης

Στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να τελεστούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης, στα Καψαλιανά Ρεθύμνου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “τα Ιερά Εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του Ιερού Ναού, ανάβει η ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις”.
Αποτελεί μεγάλη ευλογία η συμμετοχή στην ακολουθία των Εγκαινίων, στην οποία σπάνια μπορεί κανείς να παρευρεθεί.


Καλούνται όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις Ιερές ακολουθίες που θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

6.30 μ.μ.: Ο Μέγας Εσπερινός των Εγκαινίων και ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

7.00 π.μ.: Ο Όρθρος των Εγκαινίων

8.00 π.μ.: Η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων

9.00 π.μ.: Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Από την Τρίτη 25η Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 θα τελούνται καθημερινά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Γαλατούς από 7:00 έως 9:00 π.μ..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων