12/11/2018 12/11/2018 Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα  στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος το εσπερινό κήρυγμα με ομιλητή τον Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα, υπεύθυνο του αντιαιρετικού αγώνα της Ι.Μ. Κερκύρας και με θέμα : “ Η Μία, Αγία, Καθολική και  Αποστολική Εκκλησία και οι θρησκευτικές ομάδες των αιρέσεων ”. Στον  λόγο του ο...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα Κέρκυρας
12 Νοεμβρίου, 2018 - 14:53

Εσπερινό Κήρυγμα στον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Εσπερινό Κήρυγμα στον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα  στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος το εσπερινό κήρυγμα με ομιλητή τον Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα, υπεύθυνο του αντιαιρετικού αγώνα της Ι.Μ. Κερκύρας και με θέμα : “ Η Μία, Αγία, Καθολική και  Αποστολική Εκκλησία και οι θρησκευτικές ομάδες των αιρέσεων ”.

Στον  λόγο του ο π. Ευάγγελος τόνισε ότι η Ορθοδοξία μας έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι η Εκκλησία είναι μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, είναι “Σώμα Χριστού”(Εφ. 1,23), (Α’Κορ. 12,27). Η Εκκλησία είναι το ιστορικό Σώμα του Χριστού, δηλαδή η θεωθείσα ανθρώπινη φύση Του. Ο ιερός Χρυσόστομος λέγει ότι : “ο Χριστός Εκκλησίας σάρκα ανέλαβε”. Το σώμα είναι ορατό, με δομή, οργάνωση και ορίζεται από τα Μυστήρια.

Γνωρίσματα της Εκκλησίας είναι α) η ιστορική συνέχεια που φανερώνεται με την Αποστολική διαδοχή και β) η Ορθοδοξία, δηλαδή σύμφωνα με την Αγία Γραφή είναι “στύλος και εδραίωμα της αληθείας” (Α’ Τιμ. 3,15).

Ακόμη ο π. Ευάγγελος επεσήμανε ότι ο Προτεσταντισμός έχει επινοήσει αιρετικές αντιλήψεις. Εμφανίζει την Εκκλησία διασπασμένη και το Σώμα του Χριστού τεμαχισμένο. Οι νεότερες ομάδες Πεντηκοστιανών και άλλων “χαρισματικών επινοήσεων”, καθώς και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, είτε αρνούνται την ορατή Εκκλησία, κατηγορώντας Την ότι πλανήθηκε, ή ακόμη ότι μετεβλήθη σε πόρνη ! Με αυτόν τον τρόπο διασπούν, διχάζουν, πλανούν, εξαπατούν, σχίζουν, συσκοτίζουν και τυφλώνουν τον νου των ανθρώπων.

Καταλήγοντας ο π. Ευάγγελος υπογράμμισε ότι σήμερα είναι επίκαιρο το “εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία”. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε αιρετική δοξασία και αποστασία, κάθε πολεμική και κάθε αυτονόμηση, σημαίνει απώλεια των αγαθών που δίνει η Εκκλησία, δηλαδή στέρηση της σωτηρίας και της εν Χριστώ τελείωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων