29/11/2018 30/11/2018 Πραγματοποιήθηκε, στις 27 Νοεμβρίου 2018, η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου, το οποίο φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της οδού Κολοκοτρώνη. Για δεύτερη φορά, ομιλητής ήταν ο Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφεύς κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος συνέχισε την παρουσίαση των ιστορικών καταβολών αλλά και των συγχρόνων εξελίξεων του Μακεδονικού ζητήματος....
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου
29 Νοεμβρίου, 2018 - 22:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2018 - 8:56

Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας επεξήγησε το Σκοπιανό

Διαδώστε:
Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας επεξήγησε το Σκοπιανό

Πραγματοποιήθηκε, στις 27 Νοεμβρίου 2018, η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου, το οποίο φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της οδού Κολοκοτρώνη.

Για δεύτερη φορά, ομιλητής ήταν ο Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφεύς κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος συνέχισε την παρουσίαση των ιστορικών καταβολών αλλά και των συγχρόνων εξελίξεων του Μακεδονικού ζητήματος.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην προπαγάνδα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο από το 1944 κ.ε., μέσω της οποίας στην περιοχή Σκοπίων της πρώην Γιουγκοσλαβίας καλλιεργήθηκε η συνείδηση του τεχνητού και ανυπάρκτου «μακεδονικού» έθνους. Μάλιστα, ο άθεος Τίτο έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει και Σχισματική εκκλησιαστική οντότητα για να προπαγανδίσει ο διεθνώς τον ψευδομακεδονισμό.

Η ιδεολογία των Σκοπίων από το 1944 μέχρι και σήμερα είναι ότι η «Μακεδονία του Βαρδάρη» με έδρα τα Σκόπια πρέπει να απελευθερώσει τη «Μακεδονία του Αιγαίου», δηλαδή τη Βόρειο Ελλάδα και τη «Μακεδονία του Πιρίν», που ανήκει στη Βουλγαρία.

Επίσης, εξηγήθηκε η σημαντική εθνική προσφορά των συλλαλητηρίων του ελληνικού λαού κατά την περίοδο 1992-1994, δηλαδή μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία ανεξαρτήτου κράτους που σφετερίζεται το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας.

Τέλος, αναλύθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών της 17.6.2018 και υπογραμμίσθηκαν τα πολλά αρνητικά σημεία της όσον αφορά στο όνομα, τη γλώσσα και την εθνότητα του γειτονικού κράτους. Ο ομιλητής επεσήμανε ότι ανακοινώνοντας τη Συμφωνία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζάεφ ονόμασε πατέρες του «Μακεδονικού Έθνους» τους Θεσσαλονικείς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, αν και εκείνοι δήλωναν Έλληνες!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων