08/01/2019 08/01/2019 Μία δραστηριότητα, που αναπτύχθηκε από την Ενορία της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς από το 2015,για να προστεθεί στις υπόλοιπες ποιμαντικές της δράσεις, είναι ο θεσμός των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Μία νέα πρόταση ποιμαντικής διακονίας, που τέσσερα χρόνια μετά, μεγαλώνει και ωριμάζει σταδιακά, και αρχίζει να καταξιώνεται μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά και ευρύτερα. Τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
08 Ιανουαρίου, 2019 - 14:00

Νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Διαδώστε:
Νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Μία δραστηριότητα, που αναπτύχθηκε από την Ενορία της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς από το 2015,για να προστεθεί στις υπόλοιπες ποιμαντικές της δράσεις, είναι ο θεσμός των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.
Μία νέα πρόταση ποιμαντικής διακονίας, που τέσσερα χρόνια μετά, μεγαλώνει και ωριμάζει σταδιακά, και αρχίζει να καταξιώνεται μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά και ευρύτερα.
Τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν πέντε Σεμινάρια, με την συνεργασία του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς, που καλύπτουν μία ευρεία σειρά από θεματικούς άξονες, στη διάρκεια οκτώ εβδομάδων και στο χρονικό διάστημα από 21 Ιανουαρίου έως τις 15 Μαρτίου.
Τα τέσσερα εξ’ αυτών, αποτελούν φυσική συνέχεια των αντίστοιχων σεμιναρίων των προηγούμενων ετών και απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως. Η ώρα διεξαγωγής των Σεμιναρίων είναι 6.00 με 8.00 μμ.
Συγκεκριμένα,κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιείται Σεμινάριο Γνωριμίας με την Ιστορία του τόπου μας με τον τίτλο «Σελίδες Μικρασιατικής Ιστορίας» και διδάσκουσα την Ιστορικό και Φιλόλογο κα Αρχοντία Παπαδοπούλου.
Την Τρίτη, Σεμινάριο Ελληνικής Εκκλησιαστικής Γλωσσομάθειας, με θέμα «Το πολίτευμα της Εκκλησίας» και διδάσκοντα τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο, Θεολόγο και Φιλόλογο.
Την Τετάρτη, Σεμινάριο Ορθόδοξης Κατήχησης, με τίτλο «Οι Οικουμενικές Σύνοδοι» και διδάσκοντα τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνο, Θεολόγο και Ιεροκήρυκα.
Και την Πέμπτη, Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας με θέμα  «Σπουδή στην εξελικτική πορεία του Θεάτρου μετά την Αρχαία Τραγωδία» και διδάσκοντα τον Ηθοποιό και Σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Κοντοδήμο.
Το τελευταίο, με τον τίτλο «Διοίκηση και Ηγεσία»,που θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή6.00 με 9.00 μμ, αποτελεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης, με πλειάδα σημαντικών εισηγητών, που απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και προϋποθέτει οικονομική συμμετοχή.
Υπεύθυνοι του Σεμιναρίου, είναι οι διδάσκοντες του ΕΤΟΠΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά, κκ Ισίδωρος Παχουνδάκης, Ευστράτιος Σπύρου και Σταμάτης Μιχαλακόπουλος.
Όσοι από τους συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει το 80% των μαθημάτων, θα λάβουν Βεβαίωση παρακολούθησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων