02/10/2018 02/10/2018 Με το σύνθημα «Ζούμε μόνο μια φορά… Ας έχει Νόημα!» ξεκίνησαν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 το φετινό τους ταξίδι οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό της έναρξης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας...
02 Οκτωβρίου, 2018 - 8:36

Οι Νεανικές Συντροφιές ξανάρχισαν στις Ενορίες Λευκάδος

Διαδώστε:
Οι Νεανικές Συντροφιές ξανάρχισαν στις Ενορίες Λευκάδος

Με το σύνθημα «Ζούμε μόνο μια φορά… Ας έχει Νόημα!» ξεκίνησαν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 το φετινό τους ταξίδι οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό της έναρξης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, με τη συμμετοχή των παιδιών και των γονιών τους.

Η Εκκλησία διατηρεί αυτές τις ζεστές και όμορφες εστίες διαλόγου και επικοινωνίας, μιλώντας στις ψυχές των παιδιών με τη δική τους γλώσσα, το παιχνίδι. Αφουγκράζεται τις αγωνίες της εποχής μας και προσφέρει εμπειρία Ζωής αληθινής σαν στήριγμα για μια ολόκληρη ζωή.

Το προηγούμενο απόγευμα του Σαββάτου 29.9.2018 στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας με τη φροντίδα των παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώθηκε ένα αυτοσχέδιο «Λουνα – παρκ» γεμάτο εκπλήξεις, προσφορά των ζαχαροπλαστείων «ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ», ενώ προβλήθηκε ταινία με φωτογραφικό υλικό από όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους του περασμένου καλοκαιριού. Ήταν μια ευχάριστη γέφυρα ανάμεσα στην Κατασκήνωση και την ενοριακή ζωή.

Ακόμη, το απόγευμα της Παρασκευής 28.9.2018 στην «Καταφυγή» πραγματοποιήθηκε Σύναξη των κληρικών και των λαϊκών που διακονούν στο νεανικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεωνά Αθανασιάδη, ιεροκήρυκα και υπεύθυνο Νεότητας της Ι. Μ. Φλωρίνης και θέμα: «κατήχηση τότε και τώρα». Μετά το γόνιμο διάλογο που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στους συμμετέχοντες συλλογή κειμένων του σχετικών με τη νεότητα από τη δεκαετή ήδη διαδρομή του Κέντρου μας, που εκδόθηκε σε περιορισμένο αριθμό με τίτλο: «Μηδείς της νεότητος καταφρονείτω…. »

Το πρόγραμμα όλων των Ενοριακών Συντροφιών θα δημοσιοποιηθεί σύντομα, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η έναρξη και στις υπόλοιπες Ενορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 26450 22415, εσωτ.: 21 – 23 – e-mail: [email protected] – FB: Κέντρο Νεότητας – Instagram: kentro_neotitas_).

Προσκαλούνται ακόμη όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στις νεανικές μας δράσεις να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων