28/12/2018 28/12/2018 Τα σιατιστινά παραδοσιακά κάλαντα και Βυζαντινούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους έψαλλε κατά την παραμονή των Χριστουγέννων προς στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ. κ. Παύλο, η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, παρουσία των Εφημερίων της Ενορίας, π. Βασιλείου Βασιλείου και π. Νέστορος Γκουρομίσιου, μαζί με τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, πολλούς ενορίτες, μέλη της Χορωδίας παραδοσιακής μουσικής και...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2018 - 13:49

Σιατιστινά κάλαντα προς τον Ποιμενάρχη τους (φωτοστιγμές)

Διαδώστε:
Σιατιστινά κάλαντα προς τον Ποιμενάρχη τους (φωτοστιγμές)

Τα σιατιστινά παραδοσιακά κάλαντα και Βυζαντινούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους έψαλλε κατά την παραμονή των Χριστουγέννων προς στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ. κ. Παύλο, η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, παρουσία των Εφημερίων της Ενορίας, π. Βασιλείου Βασιλείου και π. Νέστορος Γκουρομίσιου, μαζί με τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, πολλούς ενορίτες, μέλη της Χορωδίας παραδοσιακής μουσικής και παιδιά των κατηχητικών Σχολείων.

 

Ο Σεβασμιώτατος, αφού τους υποδέχθηκε και άκουσε τα κάλαντα, τους ύμνους και τις ευχές όλων, στη συνέχεια τους ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε «Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα», δίνοντάς τους από μία εικόνα τις Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στον καθένα.

 

 

 

 

Όλοι μαζί, αφού χαιρέτησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο, έφυγαν από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, και επισκέφτηκαν τον Μεγάλο Ευεργέτη του τόπου, τον Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, τον κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου και την γυναίκα του κα Ελένη στην οικία τους, η οποία ήταν στολισμένη χριστουγεννιάτικα, καθώς και η γύρω περιοχή της.

Εκεί, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα του τόπου, κάλαντα άλλων περιοχών της Ελλάδας, διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους. Η κα Παπανικολάου κέρασε σαλιάρια και μελομακάρονα, και ο αγαπητός Ευεργέτης πρόσφερε με πολλή αγάπη ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στην Χορωδία παραδοσιακής μουσικής, για τις ανάγκες της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων