13/12/2018 13/12/2018 Με αισθήματα πνευματικής ευφροσύνης , η ενορία της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι , ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά, προς αγιασμόν και ευλογία του πιστού λαού, έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας , τα Τίμια Δώρα των Μάγων , προερχόμενα από την Ιερά και Σεβασμία Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους . Σύμφωνα...
Ενορίες : Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2018 - 16:36

Στην Αγ. Ειρήνη Γαλατσίου τα Τίμια Δώρα των Μάγων

Διαδώστε:
Στην Αγ. Ειρήνη Γαλατσίου τα Τίμια Δώρα των Μάγων

Με αισθήματα πνευματικής ευφροσύνης , η ενορία της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι , ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά, προς αγιασμόν και ευλογία του πιστού λαού, έναν από τους
σημαντικότερους πνευματικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας , τα Τίμια Δώρα των Μάγων , προερχόμενα από την Ιερά και Σεβασμία Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους .

Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας , τα Τίμια Δώρα που προσέφεραν οι Μάγοι στον Χριστό τα παρέδωσε η Παναγία στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων όπου και παρέμειναν
μέχρι το 400 μ.χ.

Αργότερα μεταφέρθησαν στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο όπου και παρέμειναν μέχρι την άλωση της Πόλης από τους Φράγκους το 1204 μ.χ.

Μετά την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους το 1453 η μητρυιά του Μωάμεθ του Β΄ του πορθητή, Μάρω ευλαβής χριστιανή , τα προσέφερε στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους .

Τα Τίμια Δώρα θα υποδεχθούν επισήμως κλήρος και Λαός μπροστά από τον Ι. Ναό της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα.

Καθημερινά θα τελούνται πρωί και απόγευμα ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η ενορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων