06/12/2018 06/12/2018 Με κατάνυξη και λαμπρότητα το πανέμορφο χωριό των Λευκών στην Πάρο τιμά τον Άγιο Νικόλαο, στο γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου. Στην θέση του σημερινού Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου Λευκών,υπήρχε μικρό παλαιό Παρεκκλήσιο,το οποίο ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων σε αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος από τον μακαριστό Νικόλαο Καστανιά. Ο νέος κτήτορας,πραγματοποίησε εράνους και κοπίασε πολύ για να...
Ενορίες : Αγιος Νικόλαος Λευκών Πάρου
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:37

Στον γραφικό Αγιο Νικόλαο στις Λεύκες Πάρου

Διαδώστε:
Στον γραφικό Αγιο Νικόλαο στις Λεύκες Πάρου

Με κατάνυξη και λαμπρότητα το πανέμορφο χωριό των Λευκών στην Πάρο τιμά τον Άγιο Νικόλαο, στο γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Στην θέση του σημερινού Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου Λευκών,υπήρχε μικρό παλαιό Παρεκκλήσιο,το οποίο ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων σε αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος από τον μακαριστό Νικόλαο Καστανιά. Ο νέος κτήτορας,πραγματοποίησε εράνους και κοπίασε πολύ για να το φέρει στην σημερινή του μορφή. Οι οικοδομικές εργασίες ολοκληρώθηκαν το έτος 1954 και εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας Αμβρόσιο τον Α.


Ο ρυθμός του είναι σταυροειδής με τρούλο και διαθέτει περίβολο φυτεμένο με δασικά δένδρα. Το όλο σύνολο αποτελεί ένα ειδυλλιακό τοπίο εξαίσιας ομορφιάς που κοσμεί το νοτιανατολικό άκρο του οικισμού των Λευκών Πάρου.


Φωτογραφίες: Αποστόλης Παντελαίος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων