06/01/2019 06/01/2019 Ο Εορτασμός των Θεοφανίων και καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2018 στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους με κάθε επισημότητα ιερουργούντος του προέδρου του ΙΣΚΕ π. Γεωργίου Σελλή. Στη συνέχεια κλήρος , πολιτικοί και πιστοί πήγαν στην αναπλασμένη πλατεία της πόλης όπου και έγινε η επίσημη τελετή του καθαγιασμού των...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Πέτρου Άργους
06 Ιανουαρίου, 2019 - 21:49

Τα Θεοφάνεια στο Άργος

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στο Άργος

Ο Εορτασμός των Θεοφανίων και καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2018 στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους με κάθε επισημότητα ιερουργούντος του προέδρου του ΙΣΚΕ π. Γεωργίου Σελλή.

Στη συνέχεια κλήρος , πολιτικοί και πιστοί πήγαν στην αναπλασμένη πλατεία της πόλης όπου και έγινε η επίσημη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του τιμίου σταυρού, στην τεχνητή λίμνη, παρουσία του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Τα Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων