15/10/2018 15/10/2018 Ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα των Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας προστέθηκε σήμερα με την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Γεωργίου Κορνούτου, 35 ετών, εγγάμου και οσονούπω πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος κατάγεται από τα Καλά Νερά και είναι απόφοιτος του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου και της Ιερατικής Σχολής Καρδίτσης. Την Χειροτονία τέλεσε στον Ιερό Ναό...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
15 Οκτωβρίου, 2018 - 10:45

Χειροτονία Νέου Διακόνου από τον Μητρ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
Χειροτονία Νέου Διακόνου από τον Μητρ. Δημητριάδος

Ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα των Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας προστέθηκε σήμερα με την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Γεωργίου Κορνούτου, 35 ετών, εγγάμου και οσονούπω πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος κατάγεται από τα Καλά Νερά και είναι απόφοιτος του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου και της Ιερατικής Σχολής Καρδίτσης.
Την Χειροτονία τέλεσε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νικολάου Φορτούνα, Κληρικών από διάφορες Μητροπόλεις και μεγάλου πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «το γεγονός που ζούμε σήμερα είναι καρπός της σποράς του Λόγου του Θεού, που βρήκε εύφορη γη, για να καρποφορήσει». Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, επεσήμανε: «σήμερα στρατεύεσαι για έναν ειδικό σκοπό και αναλαμβάνεις μια τεράστια ευθύνη, ως Διάκονος των Μυστηρίων, που θα είναι η δική σου νέα παιδαγωγία. Για να είσαι αληθινός Διάκονος του Χριστού, πρέπει να είσαι μιμητής Χριστού, ο Οποίος μας υπέδειξε το μέγεθος και το περιεχόμενο της διακονίας, με την ταπείνωση και την υπακοή Του στο θέλημα του Θεού…».
Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι το Άγιο Πνεύμα μας επισκιάζει όλους την ώρα της χειροτονίας μας, «αλλά δεν λειτουργεί μαγικά. Πρέπει να βρει γη καλή και αγαθή. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για όλους μας, μέσα στην πολυπλοκότητα των ιερατικών μας καθηκόντων να χαθούμε και από γη καλή και εύφορη να γεμίσουμε αγκάθια, που είναι οι εγωισμοί και οι εμμονές μας, η γνώμη μας, η άποψή μας, που νομίζουμε ότι είναι η μόνη αλήθεια και την υπερασπιζόμαστε με τρόπο που, τελικά, αδικεί την αλήθεια και δεν αφήνει τον Λόγο του Θεού να καρποφορήσει μέσα μας. Ή άλλοτε, γινόμαστε η σκληρή πέτρα, πάνω στην οποία ο σπόρος πέφτει μεν, αλλά χάνεται…».


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο Διάκονο, γιατί εισέρχεται στην Ιερωσύνη σε μια κρίσιμη εποχή, που τίποτα δεν είναι πια δεδομένο και οι νέοι Κληρικοί μας δεν στηρίζονται οικονομικά από το Κράτος. Στο πρόσωπό του ευχαρίστησε τους πολυπληθείς άμισθους Κληρικούς μας, χάρη στους οποίους τα Θυσιαστήρια της Τοπικής μας Εκκλησίας παραμένουν ζωντανά, παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες.
Ο νέος Διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων