31/01/2021 31/01/2021 Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε από την προγραμματισμένη ημερομηνία του η τέλεση του ιερού μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης. Τούτο έγινε για να μπορεί να είναι ιερουργός του, ο επί τούτω προσκληθείς, εκ των στενών συνεργατών του μακαριστού Πρωθιεράρχου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος. Η Θεία...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
31 Ιανουαρίου, 2021 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2021 - 20:54

Μνημόσυνο από τον Βρεσθένης Θεόκλητο στον μακαριστό Χριστόδουλο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο από τον Βρεσθένης Θεόκλητο στον μακαριστό Χριστόδουλο

Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε από την προγραμματισμένη ημερομηνία του η τέλεση του ιερού μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης.

Τούτο έγινε για να μπορεί να είναι ιερουργός του, ο επί τούτω προσκληθείς, εκ των στενών συνεργατών του μακαριστού Πρωθιεράρχου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

Η Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τελέστηκαν σήμερα, λοιπόν, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στο υποκείμενο του ναού της ενορίας παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου, δίχως την παρουσία ευλαβών χριστιανών, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεόκλητο συλλειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, ενώ διακονητής υπήρξε ο αναγνώστης Γεώργιος Βάρσος.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο πρόσωπο των παρόντων εφημερίων του ναού, ευχαρίστησε την εκκλησιαστική κοινότητα για τη δυνατότητα που του έδωσε να είναι ο λειτουργός του Ιερού Μνημοσύνου του πνευματικού του πατέρα.

Μετά την πρώτη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε και αυτή δίχως την παρουσία πιστών από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, στο ναό της αγίας Μαρίνης, τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ίμια στις 31.1.1996.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων