22/09/2020 22/09/2020 Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως προσέφερε από το κατάστημα διάθεσης ρουχισμού και υπόδησης, που εγκαινίασε τον περασμένο Νοέμβριο, 4.626 τεμάχια ρουχισμού και άλλων χρήσιμων ειδών στον σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά. Στην εποχή του “φαίνεσθαι” και όχι του “πράττειν”, κόντρα στην μόδα της αντίστασης κατά του ανάλγητου κράτους από την άνεση του...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 13:32

4.626 αγκαλιές… για την «Αγκαλιά».

Διαδώστε:
4.626 αγκαλιές… για την «Αγκαλιά».

Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως προσέφερε από το κατάστημα διάθεσης ρουχισμού και υπόδησης, που εγκαινίασε τον περασμένο Νοέμβριο, 4.626 τεμάχια ρουχισμού και άλλων χρήσιμων ειδών στον σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά.

Στην εποχή του “φαίνεσθαι” και όχι του “πράττειν”, κόντρα στην μόδα της αντίστασης κατά του ανάλγητου κράτους από την άνεση του ανάκλιντρου, κάποιοι απαντούν σηκώνοντας τα μανίκια για να κάνουν, αυτό που θα έπρεπε να κάνει το κράτος.

Με σύνθημα που αναγράφηκε στα κοινωνικά δίκτυα «Τίποτα εμάς δεν μας τρομάζει ούτε ο Ιανός και ο κορωναϊός, έχουμε μαζί μας το Χριστό σύντροφο χαράς πατέρα και αδελφό εμπρός με μία ψυχή μας περιμένει ο Σύλλογος “Η Αγκαλιά”», αναχώρησαν από την Αγία Μαρίνα την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, τέσσερα αυτοκίνητα, ένα επαγγελματικό και τρία επιβατηγά, γεμάτα βρεφικά και παιδικά ενδύματα, υποδήματα και παιχνίδια.

Οκτώ εθελοντές φόρτωσαν και εκφόρτωσαν 86 δέματα. Οι τρεις κυρίες υπεύθυνες του καταστήματος, η συντονίστρια της εν λόγω δράσης Βασιλική Φαλίδα, και οι Σοφία Κολοβού και Αγγελική Βιλιάρδου μαζί με τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και τους εθελοντές Ηλία Μυλωνά, Βασίλειο Κατσαρό, Μάξιμο Μαρούλη, Παναγιώτη Γιολδάση και Αναστάσιο Πολυχρονόπουλο παρείχαν αυτοκίνητα και την απαιτούμενη χειρωνακτική εργασία, προκειμένου να μεταφερθούν τα πακέτα στην “Αγκαλιά”.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου παρέλαβαν τα προσφερθέντα είδη και ευχαρίστησαν την εκκλησιαστική κοινότητα για την δράση αυτή. Εν μέσω περιορισμών λόγω της φερόμενης ως πανδημίας κορωναϊού, η κίνηση αυτή ήταν μια νότα αισιοδοξίας στην δική τους εθελοντική δουλειά για το αγέννητο παιδί και τους γονείς που δεν θέλουν να γίνει έκτρωμα μια ζωή.
Η εκκλησιαστική κοινότητα και άλλες φορές έχει έρθει αρωγός στο έργο του συλλόγου, ο οποίος υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. ( www.agalia.org.gr ), ενώ διαρκώς είναι πρόθυμη και έχει ενεργήσει και υπέρ άλλων συλλόγων και οργανώσεων παιδικής μέριμνας.

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ με την επιστροφή των εθελοντών στο ναό μας, δήλωσε: «Η ενορία της Αγίας Μαρίνης συνεχίζει και θα συνεχίσει, να αντιστέκεται και να απαντάει εμπράκτως στην μεγαλορρημοσύνη των υπευθύνων που δεν έχουν λύσεις για τα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα. Με την στήριξη των αδυνάμων χωρίς οικονομικούς πόρους από όσους καταναλώνουν οι “Μπίζνες Καλά Οργανωμένες”, με έργα, όχι με λόγια, με ανακύκλωση και κάθε τρόπο, θα συνεχίσει να αναπνέει Χριστό και αγάπη, σε εποχές που κάποιοι θέλουν να εμποδίσουν την αναπνοή από εμάς και τα παιδιά μας, αφαιρώντας ακόμα και τον Σταυρό από τα βιβλία τους»

Για να δείτε το λεύκωμα με τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων