30/09/2022 30/09/2022 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου αφιερωμένες στο γεγονός αυτό που αποτελεί μια τομή στην μακραίωνη ιστορία του έθνους μας. Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα σε συνεργασία με τον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποιηθηκε...
Ενορίες : Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Ναυπλίου
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 10:01

Εκδήλωση αφιέρωμα στο Ναύπλιο: “Η Σμύρνη ως πολιτισμικό σύμβολο του Ελληνισμού»

Διαδώστε:
Εκδήλωση αφιέρωμα στο Ναύπλιο: “Η Σμύρνη ως πολιτισμικό σύμβολο του Ελληνισμού»

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου αφιερωμένες στο γεγονός αυτό που αποτελεί μια τομή στην μακραίωνη ιστορία του έθνους μας.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα σε συνεργασία με τον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποιηθηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό και εν συνεχεία ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του ομώνυμου Ναού.

Η ομιλία ήταν αφιερωμένη στη Σμύρνη ως της πόλης – συμβόλου τόσο της ιστορικής και πολιτισμικής παρουσίας του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία όσο και του βίαιου ξεριζωμού με θέμα: “Η Σμύρνη ως πολιτισμικό σύμβολο του Ελληνισμού» και ομιλητή τον κ. Αρχοντάκη Γεώργιο, Πρόεδρο της Ένωσης Σμυρναίων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» με Μικρασιατικά τραγούδια σε διδασκαλία και διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο εφημέριος του Ι.Ν. π. Γεώργιος Φρίμης και η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων κ. Μαρία Ράλλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων