13/03/2022 13/03/2022 Την Α’ Κυριακή των Νηστειών της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε με λαμπρότητα η ανάμνηση της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου πολιούχου Ερέτριας όπου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο Πανοσ Αρχιμ Αθανάσιος Φουρκής με τον Πρωτοπρ Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριο του ιερού ναού και την συμμετοχή των ιεροψαλτών του ιερού...
Ενορίες : Άγιος Νικόλαος
13 Μαρτίου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2022 - 22:11

Α’ Κυριακή των Νηστειών της Ορθοδοξίας στον Άγιο Νικόλαο Ερέτριας

Διαδώστε:
Α’ Κυριακή των Νηστειών της Ορθοδοξίας στον Άγιο Νικόλαο Ερέτριας

Την Α’ Κυριακή των Νηστειών της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε με λαμπρότητα η ανάμνηση της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου πολιούχου Ερέτριας όπου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο Πανοσ Αρχιμ Αθανάσιος Φουρκής με τον Πρωτοπρ Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριο του ιερού ναού και την συμμετοχή των ιεροψαλτών του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αθανάσιος και αναφέρθηκε περιληπτικά στην σημερινή εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας της κατανυκτικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην ευαγγελική περικοπή.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε όπως ορίζει το τυπικό η λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του ιερού ναού με την παρουσία του Αντιδημάρχου Ερέτριας κ. Ευάγγελου Τσώκου αλλά και των πιστών που συμμετείχαν ευλαβικά και συμπροσευχόμενοι.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων