25/12/2023 25/12/2023 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου ΔΩΔΩΝΗ, αφιερωμένη στο Ελληνικό Δωδεκαήμερο με χορό, μουσική και τραγούδι, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…». Ένα αφιέρωμα στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του Δωδεκαημέρου με τις μεγάλες γιορτές, που...
Ενορίες : Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
25 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2023 - 4:21

Αφιέρωμα στο Ελληνικό Δωδεκαήμερο στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στο Ελληνικό Δωδεκαήμερο στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου ΔΩΔΩΝΗ, αφιερωμένη στο Ελληνικό Δωδεκαήμερο με χορό, μουσική και τραγούδι, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Ένα αφιέρωμα στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του Δωδεκαημέρου με τις μεγάλες γιορτές, που αποτελεί μία όαση μέσα στο χρόνο και ξεκουράζει την ανθρώπινη ψυχή. Γιατί οι εκκλησιαστικές εορτές καλλιεργούν πολιτισμικά και λαογραφικά έθιμα και η περίοδος αυτή τυγχάνει πλήθους συμβολισμών και μαρτυρεί την Ορθόδοξη παράδοση μας.

Παρακακολουθήστε το αφιέρωμα:

Τα ήθη και τα έθιμα μας ζωντανεύουν κάθε εορταστικό γεγονός και τροφοδοτούν το πλούσιο πολιτισμικό και λαογραφικό μας εθιμολόγιο. Και η ΔΩΔΩΝΗ θέλησε με το αφιέρωμα της στο Δωδεκαήμερο της Εκκλησιάς και της Παράδοσης, να παρουσιάσει μία πτυχή από την ελληνορθόδοξη παράδοση μας.

Τα χορευτικά τμήματα της ΔΩΔΩΝΗΣ απέδωσαν με ιδιαίτερη χάρη, συγχρονισμό κινήσεων και λεβεντιά, χορούς από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας υπό τη διδασκαλία της Λίλας Μαστρομανώλη, του Παύλου Γκολέμη και του Γιώργου Γκολέμη ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Μεικτή Χορωδία Cantus Atenas, που παρουσίασε κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου αυτής υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Δήμητρας Χανού, ενώ στο πιάνο συνόδευσε ο κ. Ηλίας Αργυρόπουλος.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, καθώς και κάλαντα και χορούς από την Ήπειρο, τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Κρήτη, αλλά και γνωστά εορταστικά τραγούδια από το εξωτερικό.

Και όλο το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, διανθίστηκε με την παρουσίαση τοπικών εθίμων από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, που ανέδειξαν τον τεράστιο πλούτο της λαογραφικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που εμπνέεται και τροφοδοτείται από τις εκκλησιαστικές εορτές.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων