23/10/2023 23/10/2023 Μία μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο, παρουσίασε το Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» και μεταδόθηκε από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube. Η βραδιά περιελάμβανε παλιά αγαπημένα τραγούδια από την χορωδία...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
23 Οκτωβρίου, 2023 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 14:48

Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με το Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με το Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ»

Μία μουσικοχορευτική παράσταση, αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο, παρουσίασε το Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ», το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» και μεταδόθηκε από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube.

Η βραδιά περιελάμβανε παλιά αγαπημένα τραγούδια από την χορωδία και με την συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, που μετέφεραν νοερά και νοσταλγικά τους θεατές της εκδήλωσης στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Τη διεύθυνση της χορωδίας και της ορχήστρας είχε η Μαέστρος Μαρία Κάτσαρη, που συνόδευσε στο πιάνο και συμμετείχαν οι μουσικοί Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα, Λάμπρος Πανταζόπουλος στο μπουζούκι, Δημήτρης Παμπουλάκης στα ντραμς και Δημήτρης Τσούνης στο τραγούδι.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ» πήρε το όνομα του από την πρώτη ονομασία του Κερατσινίου. Γύρω από το μικρό λόφο όπου βρίσκεται σήμερα ο Αγ. Γεώργιος, υπήρχε ο καλούμενος Δήμος των Θυμαιτάδων.

Σύμφωνα με δυο πιθανές εκδοχές σχετικά με την ίδρυση και την ονομασία του εν λόγω Δήμου, ο τόπος κατοικήθηκε μόνιμα για πρώτη φορά από τον Θυμαίτη, ο όποιος ήταν ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του Τρωικού Πολέμου και κατ’ άλλους η περιοχή που αυτοφυόταν το θυμάρι (θυμός).

Σκοπός του συλλόγου είναι η ανάδειξη των Ελληνικών Παραδόσεων και του Ελληνικού Πολιτισμού και η προστασία του περιβάλλοντος του Κερατσινίου καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Από την αρχή της δημιουργίας του το 2007 έχει συμμετάσχει σε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό της χώρας μας. Επίσης ο Σύλλογος έχει “ανοίξει τα φτερά του” τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, όπου και αντιπροσωπεύει επάξια τον πολιτισμό της Ελλάδας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων