12/12/2022 12/12/2022 Ύμνους των Χριστουγέννων και Παραδοσιακά Κάλαντα ερμήνευσε σε μια ζεστή και λιτή εκδήλωση η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός, στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Καλαμαριάς, ενώ νωρίτερα έψαλε και τη Θεία Λειτουργία. Ανταποκρινόμενη στην ευγενή πρόσκληση του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Στεφάνου Τσιόπα, η μόνη στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μουσικοπαιδαγωγού...
Ενορίες : Τιμίου Προδρόμου Καλαμαριάς
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 9:20

Αγγελικές Μελωδίες και Παραδοσιακά Κάλαντα στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Αγγελικές Μελωδίες και Παραδοσιακά Κάλαντα στην Καλαμαριά

Ύμνους των Χριστουγέννων και Παραδοσιακά Κάλαντα ερμήνευσε σε μια ζεστή και λιτή εκδήλωση η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός, στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Καλαμαριάς, ενώ νωρίτερα έψαλε και τη Θεία Λειτουργία.

Ανταποκρινόμενη στην ευγενή πρόσκληση του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Στεφάνου Τσιόπα, η μόνη στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μουσικοπαιδαγωγού – εκπαιδευτικού μουσικής κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη, ανέλαβε την ψαλμώδηση της Θείας Λειτουργίας και, υπό τους ήχους και τις αγγελικές μελωδίες των παιδιών της, έψαλε κατά την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εντός του Ναού μικρής διάρκειας Συναυλία, όπου ερμηνεύθηκαν στο α’ μέρος Ύμνοι της Μητροπόλεως των Εορτών: τμήμα του Κανόνος και Μεγαλυνάρια, το προοίμιον του Κοντακίου, το Απολυτίκιον και ο Κοινωνικός Ύμνος των Χριστουγέννων σε σύντομο μέλος κατά το ασματικό Τυπικό. Στο β’ μέρος της εκδήλωσης, η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός έψαλε λιτά, με τη συνοδεία τριγώνου -χωρίς επιπλέον όργανα, λόγω του Ναού- Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα: Πανελλήνια, Πελοποννησιακά, Θρακιώτικα, Ικαριώτικα και Βυζαντινά.

Το φιλακόλουθο και φιλόμουσο κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει Κάλαντα και στη σερβική γλώσσα από 2 φοιτητές του Α.Π.Θ – χορωδούς του «Ειρμού», οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από την ομόδοξη βαλκανική χώρα.

Φωτογραφίες και Βίντεο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων