12/08/2023 12/08/2023 Το πρωί της 10ης Αυγούστου 2023, αναχώρησαν για την πατρίδα τους, την Ουκρανία, οι τελευταίοι από τους πρόσφυγες που η ενορία Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως υποδέχθηκε με την έναρξη του πολέμου και ενίσχυσε κατά την παραμονή τους στην προσφυγιά. Η γιαγιά Βαλεντίνα, η θυγατέρα της η Τατιάνα και τα παιδιά της Θεοδόσιος (Μπογκτάν) και Αγγελίνα, πριν...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης
12 Αυγούστου, 2023 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 10:14

Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης: Επιστροφή για τους τελευταίους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην ενορία

Διαδώστε:
Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης: Επιστροφή για τους τελευταίους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην ενορία

Το πρωί της 10ης Αυγούστου 2023, αναχώρησαν για την πατρίδα τους, την Ουκρανία, οι τελευταίοι από τους πρόσφυγες που η ενορία Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως υποδέχθηκε με την έναρξη του πολέμου και ενίσχυσε κατά την παραμονή τους στην προσφυγιά.

Η γιαγιά Βαλεντίνα, η θυγατέρα της η Τατιάνα και τα παιδιά της Θεοδόσιος (Μπογκτάν) και Αγγελίνα, πριν ξεκινήσουν το τριήμερο ταξίδι που θα τους φέρει πίσω στις εστίες τους, περίμεναν αργά το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου, την επιστροφή του προέδρου του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου από το εξωτερικό. Είχε μεταβεί στην Γεωργία προς συνάντηση οικονομικών μεταναστών που ενισχύθηκαν από την ενορία για τα τέσσερα χρόνια της παραμονής τους στην Ελλάδα, για να πουν ευχαριστώ σε όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή, και τον πρώτο καιρό ιδιαίτερα, προσέτρεξαν σε αρωγή τους.

Στο πρόσωπο του πατρός Σεραφείμ, ο οποίος μερίμνησε αδιάκοπα για την τροφοδοσία τους, όπως κάνει πέραν των ενεργειών του ενοριακού φιλόπτωχου και με πολύτεκνες οικογένειες Ελλήνων και άλλους αναγκεμένους, θέλησαν να πουν το ευχαριστώ προς όλους, ανωνύμους και επωνύμους, που τους συμπαραστάθηκαν.

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, στις 9 Αυγούστου το βράδυ, μετέβη στο σπίτι που φιλοξενούνταν, προσφέροντας νηστίσιμα εδέσματα για να τα πάρουν μαζί τους στο ταξίδι, καθώς έδωσε επίσης αναμνηστικές ευλογίες στα δύο παιδιά και ευχήθηκε καλή και ασφαλή επάνοδο στην πατρίδα τους με εύκολη προσαρμογή στις δύσκολες πλέον συνθήκες ζωής και διαβίωσης που υπάρχουν στα ανατολικά της Ουκρανίας, από τα οποία και προέρχονται. Στα δύο αδέρφια, που προηγουμένως είχαν βγει στο δρόμο και επιστρέφοντας τον υποδέχτηκαν με μία μεγάλη αγκαλιά, ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους υποσχέθηκε ότι θα πάει να τα συναντήσει στην Ουκρανία.

Η εκκλησιαστική κοινότητα ευχαρίστησε δημοσίως, όλους όσοι βοήθησαν για την καλύτερη διαμονή των προσφύγων από την εμπόλεμη Ουκρανία και ιδιαιτέρως:

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο, που ενέταξε στους μαθητές του τον Θεοδόση, και το Νηπιαγωγείο στο οποίο φοίτησε η Αγγελίνα.

Tην παρακείμενη στο ναό επιχείρηση, ψητοπωλείο, ο Λάμπρος, που έδωσε εργασία στην Τατιάνα.

Tις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και ιδιαίτερα τον πρώην αντιδήμαρχο Ιωάννη Πούλο και την αντιδήμαρχο Χριστίνα Σερέτη, που μερίμνησαν μετά από παράκληση της εκκλησιαστικής κοινότητας, για την παροχή καυσίμου ύλης τον περασμένο χειμώνα, αλλά και φρούτων και λαχανικών από τα όσα παρέχουν δωρεάν οι λαϊκές αγορές στον δήμο.

Tον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, “πρώτα Ηλιούπολη” και υποψήφιο δήμαρχο Ευστάθιο Ψυρρόπουλο, που προσέφερε παιχνίδια κατά την περίοδο των παρελθόντων Χριστουγέννων.

Tον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηλιούπολη η πόλη που θέλω” και υποψήφιο Δήμαρχο Γαβριήλ Αραμπατζή, για την παροχή κουπονιών αγορών από υπερπαντοπωλείο της περιοχής, και όσους “δι’ άγνοια η λήθη ουκ εμνημονεύσαμε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων