08/03/2019 08/03/2019 Έχουν περάσει περισσότερα από 80 χρόνια, από τις 20-3-1935, τότε που οι φτωχοί κάτοικοι των παρυφών του Υμηττού στην Ηλιούπολη, αποφάσισαν ανάμεσα σε ξυλοσανίδες και πεπιεσμένο χαρτί, την πίστη τους στον Θεό και την ελπίδα τους για το αύριο μιας μεγάλης ενορίας. Εκείνο το δειλινό, έμμελε να ονοματοδοτήσει την περιοχή απ’ την τοποθέτηση στο κέντρο του...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Ηλιουπολέως
08 Μαρτίου, 2019 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2019 - 19:22

Αγία Μαρίνα Ηλιούπολεως: Έχουν περάσει περισσότερα από 80 χρόνια

Διαδώστε:
Αγία Μαρίνα Ηλιούπολεως: Έχουν περάσει περισσότερα από 80 χρόνια

Έχουν περάσει περισσότερα από 80 χρόνια, από τις 20-3-1935, τότε που οι φτωχοί κάτοικοι των παρυφών του Υμηττού στην Ηλιούπολη, αποφάσισαν ανάμεσα σε ξυλοσανίδες και πεπιεσμένο χαρτί, την πίστη τους στον Θεό και την ελπίδα τους για το αύριο μιας μεγάλης ενορίας.

Εκείνο το δειλινό, έμμελε να ονοματοδοτήσει την περιοχή απ’ την τοποθέτηση στο κέντρο του παραπήγματος της Εικόνας της Αγίας Μαρίνας. Η ξυλοκατασκευή, από τη σημερινή θέση του 3ου και 16ου Δημοτικών Σχολείων, μεταφέρθηκε αργότερα σε ιδιοκτησία του κτηματία Νάστου, εκεί που τώρα είναι ο Ναός.

Τότε, ο Στυλιανός Λαμπρούκος δώρησε τη παράγκα του, που σαράντα περίπου άντρες τη μετέφεραν στα χέρια απ’ το σπίτι του στη σημερινή Πλατεία Ανεξαρτησίας, για να στεγαστεί ο Ναός σε καλύτερες συνθήκες. Ο Νάστος, δώρησε τα οικόπεδα και σιγά-σιγά με πολλές θυσίες και κόπους οι κάτοικοι της ενορίας που ιδρύθηκε το 1939, έφτιαξαν το σημερινό τετραώροφο κτίσμα του Ναού μας.

 

 

Στην πραγμάτωση αυτής της μεγάλης πορείας, σημαντικό ρόλο έπαιξαν ως καθοδηγητές οι πατέρες Προϊστάμενοι του Ναού, με πρώτο τον Αρχιμανδρίτη π. Ευάγγελο και συνεχιστές, τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Δημητριο Παπαντώνη, π. Σπυρίδωνα Μανταδάκη, π. Κωνσταντίνο Ρήγα, π. Άγγελο Κουνέλη και τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Ξυνό, που με τους συνεφημέριούς τους χάραζαν το δρόμο τον οποίο ακολουθούσαν όλοι οι ενορίτες, και με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ναού.

Τον Θεμέλιο Λίθο για την έναρξη εργάσιών του Ναού έθεσε με ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Βοηθός του Επίσκοπος Μαραθώνος κυρός Χρυσόστομος ο Βενετόπουλος, μετέπειτα Μητροπολίτης Φωκίδος. Τα εγκαίνια του Ναού της Αγίας Μαρίνης έγιναν στις 10 Νοεμβρίουτου 1986 με εντολή και ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, από τον Επίσκοπο Διαυλείας Δαμασκηνό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων