06/06/2021 07/06/2021 Ιερά Μικρή Αναστάσιμη Αγρυπνία θα τελεστεί επί τη αποδόσει του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 8:30μμ – 11:30μμ στο πλαίσιο του τιμητικού πενηνταλείτουργου για τη δακρυρροή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορητρίας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος...
Ενορίες : Άγιος Δημήτριος Νέας Ελβετίας Βύρωνος
06 Ιουνίου, 2021 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 0:11

Αγρυπνία για την δακρυρροή της Παναγίας στον Βύρωνα

Διαδώστε:
Αγρυπνία για την δακρυρροή της Παναγίας στον Βύρωνα

Ιερά Μικρή Αναστάσιμη Αγρυπνία θα τελεστεί επί τη αποδόσει του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 8:30μμ – 11:30μμ στο πλαίσιο του τιμητικού πενηνταλείτουργου για τη δακρυρροή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος αναφέρει:

Ανακοινώνεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας ότι, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ώρα 8:30μμ – 11:30μμ, στα πλαίσια του τιμητικού πενηνταλείτουργου προς την Παναγία μας την Παρηγορήτρια, η οποία δηλώνει καθημερινά την παρουσία Της δια της δακρυρροής και της μυροβλυσίας, θα τελεστεί Ιερά Μικρή Αναστάσιμη Αγρυπνία επί τη αποδόσει του Πάσχα .

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας οι Ιερείς, θα χρίσουν τους πιστούς με άγιο έλαιο αναμεμειγμένο με Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 19 Ιουνίου 2021, τελείται ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ στη χάρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας, καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί, ενώ ψάλλεται έμπροσθεν της δακρυρροούσης και μυροβλυζούσης πλέον Ιεράς Εικόνος, η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ώρα 11:00 το πρωί και ώρα 6.30 το απόγευμα καθημερινά.

Ο Ι. Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

 

Το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” στην Παναγία που δακρύζει

Η νεωκόρος του ναού συγκινημένη περιγράφει στην κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” και τον Δημήτρη Στρουμπάκο, τις στιγμές όταν είδε πρώτη τα δάκρυα από την Εικόνα της Παναγίας ενώ λέει χαρακτηριστικά πώς αν και ανάξια αξιώθηκε από την Υπεραγία Θεοτόκο να δει ένα ζωντανό Θαύμα.

Ο εφημέριος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος μας λέει πώς ζούμε ένα θαυμαστό γεγονός, η Παναγία μέσα από τα δάκρυά της μας δείχνει αισθητά την παρουσία της, είναι ζωντανή και μας μεταδίδει Χάρη, Παρηγοριά και Ελπίδα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα-Μοντάζ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων