26/07/2020 26/07/2020 Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε πριν λίγο στον Άγιο Παντελεήμονα Ιλισσού, επί της οδού Καλλιρόης. Η αγρυπνία άρχισε λίγο μετά τον Όρθρο και τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει από τις 7.15 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ωρεών κ. Φιλόθεος, ενώ στις 12 μ.μ. θα...
Ενορίες : Άγιος Παντελεήμων Ιλισσού
26 Ιουλίου, 2020 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2020 - 22:25

Αγρυπνία στον Άγιο Παντελεήμονα Ιλισσού τώρα

Διαδώστε:
Αγρυπνία στον Άγιο Παντελεήμονα Ιλισσού τώρα

Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε πριν λίγο στον Άγιο Παντελεήμονα Ιλισσού, επί της οδού Καλλιρόης. Η αγρυπνία άρχισε λίγο μετά τον Όρθρο και τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει από τις 7.15 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ωρεών κ. Φιλόθεος, ενώ στις 12 μ.μ. θα ψαλλεί παράκληση στον Άγιο. Το ίδιο θα γίνει και στις 6 το απόγευμα, ενώ στις 7.30 θα αρχίσει ο μεθεόρτιος Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου θα γίνει Ιερά Λιτάνευσις των τιμίων λειψάνων και της Ιεράς εικόνος του Αγίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.

Στον Ιερό αυτόν Ναό συνέβη το εξής θαυμαστό: Λειτουργούσε κάποτε ο παπα Νικόλας ο Πλανάς, ο οποίος, όπως γνωρίζουμε, αγίασε και το άγιο λείψανό του βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη της Δάφνης. Ήταν, λοιπόν, εφημέριος αυτού του ναού. Ο Άγιος, πλέον, Νικόλας ήταν κοντούλης και όχι πολύ καλός στην ψαλτική. Έτσι, μία Κυριακή, που ο π. Νικόλας επέτρεψε με αγάπη σε έναν άλλον παπά, πιο νέο και πιο καλλίφωνο, που του το ζήτησε, να λειτουργήσει στην εκκλησιά του, το Συμβούλιο των Επιτρόπων, που έκανε κουμάντο στον ναό, βρήκε την ευκαιρία -παρότι ο π. Νκόλαος ήταν άριστος ως ιερέας- να τον αντικαταστήσει. Και κάπως έτσι, τον έδιωξε…

Ο π. Νικόλας, απαρηγόρητος, έφυγε από τον ναό του Αγίου Παντελεήμονος και στον δρόμο έκλαιγε… «Τώρα», σκεφτόταν, «πού θα βρω άλλη εκκλησιά να λειτουργώ;»… Και όπως περπατούσε στον δρόμο πικραμένος και βαθιά πληγωμένος, τον χτύπησε, ξάφνου, στον ώμο ένα νεαρό παλικαράκι… Ήταν ο Άγιος Παντελεήμονας, που του είπε ότι «τι κι αν τον έδιωξαν οι επίτροποι, εκείνος θα τον αγαπά για πάντα και θα τον βοηθήσει να βρει νέα εκκλησία»!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων