05/11/2021 05/11/2021 Μια ακόμα αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο ναό της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, την προσεχή Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της εκκλησιαστικής κοινότητας απέστειλε από 28-10-2021 την με αριθμό πρωτοκόλλου 56/2021 επιστολή προς αιμοδότες και ενορίτες, καλώντας τους να συμμετάσχουν. Η επιστολή- πρόσκληση είναι η παρακάτω: Αγαπητοί αιμοδότες, Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης
05 Νοεμβρίου, 2021 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2021 - 10:42

Αιμοδοσία την Κυριακή στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Διαδώστε:
Αιμοδοσία την Κυριακή στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Μια ακόμα αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο ναό της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, την προσεχή Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της εκκλησιαστικής κοινότητας απέστειλε από 28-10-2021 την με αριθμό πρωτοκόλλου 56/2021 επιστολή προς αιμοδότες και ενορίτες, καλώντας τους να συμμετάσχουν.

Η επιστολή- πρόσκληση είναι η παρακάτω:

Αγαπητοί αιμοδότες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Ναό μας την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Επί 40 και πλέον συναπτά έτη πραγματοποιούνται στο Ναό μας δύο εθελοντικές αιμοδοσίες κατ’ έτος, έχοντας με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ο καθένας και η καθεμία από εμάς, στο μέτρο του δυνατού, αίμα για τον συνάνθρωπό μας που πάσχει. Ήρθε και πάλι η στιγμή όπου με χαρά θα προσφέρουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας, χαρίζοντας ζωή και ελπίδα με τη συμμετοχή μας στην γιορτή της εθελοντικής αιμοδοσίας, Μια πράξη αλληλεγγύης που προσφέρεται χωρίς κανένα κόστος, θυσιάζοντας μονάχα 10 λεπτά από τον χρόνο μας.

Το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού οι ανάγκες αίματος αυξήθηκαν ραγδαία, καταδεικνύοντας το πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Καλούμε λοιπόν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που θα τελεσθεί στο Ναό μας, ώστε με τη βοήθειά τους να μην λείψει ούτε μία μονάδα αίματος από του πάσχοντες αδελφούς μας. Ας δώσουμε χαρά και ελπίδα στους συνανθρώπους μας πραγματοποιώντας μία πράξη αγάπης.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης», κάτω από το Ναό της Αγίας Μαρίνας (είσοδος από Αγίας Μαρίνας 39).

Η αιμοδοσία θα τελεσθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία για την προάσπιση της δημοσίας υγείας, τόσο για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού όσο και των αιμοδοτών. Για την απρόσκοπτη συμμετοχή σας στην διαδικασία της αιμοδοσίας συμβάλει ένα καλό πρωινό. Επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων αιμοδοτών, την διαδικασία αιμοδοσίας, αν πληρούν τα βασικά κριτήρια αιμοδοσίας καθώς και πότε δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή σας στην αιμοδοσία είναι:

Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης),

Ο Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο ιερέα της εθελοντικής δράσης της αιμοδοσίας π. Λάμπρο στο τηλέφωνο 6977 922135 είτε στον γραμματέα της επιτροπής αιμοδοσίας κ. Δημήτριο Ξεσφύγγη στο τηλέφωνο 6972 313256.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων