07/04/2022 07/04/2022 Συνεχίστηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου, με την 9η διαδικτυακή συνάντηση, η σειρά παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…». Η συνάντηση είχε θέμα «Ανάθρεψε έναν αθλητή». Τη σειρά επιμελείται ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου...
Ενορίες : Ευαγγελίστριας Πειραιώς
07 Απριλίου, 2022 - 20:40

«Ανάθρεψε έναν αθλητή» με τον π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, στο «Ενορία εν δράσει»

Διαδώστε:
«Ανάθρεψε έναν αθλητή» με τον π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, στο «Ενορία εν δράσει»

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου, με την 9η διαδικτυακή συνάντηση, η σειρά παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η συνάντηση είχε θέμα «Ανάθρεψε έναν αθλητή». Τη σειρά επιμελείται ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Το Σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους και η παρακολούθηση του γίνεται μόνο διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

«Ο Χριστός μάς δίνει τα παιδιά, για να του τα επιστρέψουμε, αφού τα αναθρέψουμε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου! Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σε μια από τις σπουδαίες ομιλίες του για την ανατροφή των παιδιών, που μακάρι να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο για να την διαβάσουν ολόκληρη όλοι οι γονείς, ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα, παρομοιάζει την ψυχή του παιδιού μας με πόλη.

Συ γονέα, λέει, είσαι ο βασιλιάς. Αποστολή σου έχεις να θέσεις νόμους σ’ αυτή την πολιτεία, το παιδί σου. Να την οργανώσεις καλά, για να μην καταστραφεί από τους εχθρούς! Από κακοποιά και αναρχικά στοιχεία! Γιατί πολλές τάσεις και κλίσεις, δυνάμεις, αγαθές και κακές, αγωνίζονται να αποκτήσουν επιρροή στο παιδί σου, θα επιδιώξουν να κυριαρχήσουν μέσα στην ψυχή του παιδιού σου!

Τώρα που τα παιδιά σου είναι μικρά, τώρα που κτίζεται αυτή η «πόλη», οι γονείς θα βάλουν τους νόμους. Τώρα που είναι άπειρα και ευπειθή, μαλακή η ψυχούλα τους, και εύκολα συμμορφώνονται με όσα τους υποδεικνύουν οι γονείς! Θα τους διδάξουν να προσέχουν τις πύλες της πόλεως, τις αισθήσεις τους! Όταν μεγαλώσουν, θα είναι δύσκολο το έργο της οικοδομής του ψυχικού τους κόσμου!».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων