22/06/2019 22/06/2019 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά την γενέθλια ημέρα της, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα και εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.         Την παραμονή, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα της εορτής εψάλη ο όρθρος και στη...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
22 Ιουνίου, 2019 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 16:29

Απο τη Κυριακή της Πεντηκοστής στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας (Φώτο)

Διαδώστε:
Απο τη Κυριακή της Πεντηκοστής στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας (Φώτο)

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά την γενέθλια ημέρα της, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα και εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

 

 

 

 

Την παραμονή, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα της εορτής εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος ομίλησε και αναφέρθηκε στην ανανέωση της πληρότητας του εαυτού μας με το Άγιο Πνεύμα, την αύξηση στην πνευματική ζωή. Είπε: «Είναι μεγάλο το κέρδος να έχω το Άγιο Πνεύμα. Αν το έχω, έχω τα πάντα. Αν το στερηθώ, στερούμαι τα πάντα». Και κατέληξε: «Αγαπητοί μου, η αλήθεια είναι μία, έχουμε ανάγκη από το Άγιο Πνεύμα. Το πώς θα μας δει ο κόσμος, αυτό να μη μας ενδιαφέρει. Εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να γεμίσουμε με το Άγιο Πνεύμα. Και αυτή τη στιγμή, ο κόσμος όλος έχει ανάγκη από το Πνεύμα του Θεού, που φέρνει την ειρήνη, την αγάπη, τη χαρά. Και οι πιστοί όταν το κατανοήσουν, τότε δεν θα ζητούν τίποτ’ άλλο, παρά μαζί με τον ψαλμωδό θα λένε: «Κύριε, τό Πνεῦμα σου τό Ἅγιον μή ἀντανέλης ἀπ’ ἐμοῦ». Μη μου το αφαιρείς, Κύριε, το Πνεύμα σου. Αυτό είναι το Α και το Ω της μακαριότητάς μου».

Στη συνέχεια, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, η επονομαζόμενη Εσπερινός της γονυκλισίας. Κατά τον εσπερινό αναγνώσθηκαν από τους Ιερείς οι προκαθορισμένες Ευχές της Γονυκλισίας.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων