10/05/2021 10/05/2021 Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, ημέρα πένθους για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, καθώς η ανθρώπινη φύση του Χριστού πεθαίνει. Ο Δημιουργός του κόσμου, ως άνθρωπος, κρεμασμένος πάνω στον Σταυρό, περιμένει να εκπληρωθεί και η πιο μικρή προφητεία, που έχει ειπωθεί, εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια πριν. Οι Μεγάλες Ώρες, που ψάλλονται στις εκκλησιές το πρωί της...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
10 Μαΐου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 19:52

Απο τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σιάτιστα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Απο τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σιάτιστα (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, ημέρα πένθους για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, καθώς η ανθρώπινη φύση του Χριστού πεθαίνει. Ο Δημιουργός του κόσμου, ως άνθρωπος, κρεμασμένος πάνω στον Σταυρό, περιμένει να εκπληρωθεί και η πιο μικρή προφητεία, που έχει ειπωθεί, εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια πριν. Οι Μεγάλες Ώρες, που ψάλλονται στις εκκλησιές το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μέσα από τροπάρια, ψαλμούς, Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα, μας παρουσιάζουν όλα τα ιστορικά γεγονότα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, κατά την διάρκεια της ιερής ακολουθίας, ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα εγκώμια στον νεκρό Ιησού Χριστό.

Η περιφορά του Επιταφίου έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιάτιστας:

 

 

Μεγάλη Πέμπτη, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Η θλιβερότερη ημέρα στην ιστορία της ανθρωπότητος, καθώς ο υπερόπτης άνθρωπος, κατά την τελευταία μέρα της ζωής του Θεανθρώπου, δείχνει όλη την κακία του.

Τα τροπάρια της ημέρας περιγράφουν με τραγικότατο τρόπο τους εμπαιγμούς, τα χτυπήματα, τις ύβρεις, τους χλευασμούς και τέλος τη σταύρωσή Του. Τα δώδεκα Ευαγγέλια διάβασε ο Ιερέας της Ενορίας ο π. Νέστορας.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων