16/10/2023 16/10/2023 Κατά το προσεχές διάστημα οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Πύργου Ηλείας. Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο, κλήρος και λαός θα υποδεχθεί τη θαυματουργή Εικόνα την ερχόμενη...
Ενορίες : Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αμπελοκήπων
16 Οκτωβρίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 21:33

Από τον Πύργο στους Αμπελόκηπους η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής

Διαδώστε:
Από τον Πύργο στους Αμπελόκηπους η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής

Κατά το προσεχές διάστημα οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Πύργου Ηλείας.

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο, κλήρος και λαός θα υποδεχθεί τη θαυματουργή Εικόνα την ερχόμενη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 17:45 το απόγευμα στα προπύλαια του Ναού, με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ακολούθως, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μεγαλοπρεπής λιτάνευση των ιερών σεβασμάτων πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τους ηχούς της μπάντας του Σώματος, ενώ άγημα της Σχολής Αξιωματικών θα αποδώσει τις δέουσες τιμές.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δοξολογία παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 17.30, θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, η παράκληση προς τον Άγιο Αρτέμιο και Ιερά Αγρυπνία κατά το βυζαντινό τυπικό από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου. Kαθόλη τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Κρεμαστής έως τις 23 Οκτωβρίου, θα τελείται καθημερινά το πρωί Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση, ενώ ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από 7 το πρωί έως 7 το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων