03/03/2023 11/03/2023 Την ονοματική του εορτή εόρτασε ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, φιλοξενούμενος στον ενοριακό ναό του Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εγκαταβιώνει με την ευλογία του φιλευσπλάχνου και φιλανθρώπου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης,...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου
03 Μαρτίου, 2023 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 17:35

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Βρεσθένης Θεόκλητου

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Βρεσθένης Θεόκλητου

Την ονοματική του εορτή εόρτασε ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, φιλοξενούμενος στον ενοριακό ναό του Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εγκαταβιώνει με την ευλογία του φιλευσπλάχνου και φιλανθρώπου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, συνοδευόμενος από τον εορτάζοντα την ίδια ημέρα αδελφό της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Χαλίκο, προσήλθε το πρωί της Κυριακής της Τυρινής 26 Μαρτίου 2023, μνήμη του μάρτυρος Θεοκλήτου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου.

Ο Ναός, όπως και άλλοι στην κατά Περιστέρι Εκκλησία, από της εκλογής του Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου, έχουν καταστεί πρόσφοροι τόποι προσευχής και προσφοράς της αναιμάκτου θυσίας από τον ανέστιο θυσιαστηρίου ιεράρχη.

Συλλειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Προυσαλίδης, από τον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς, όπου και εκεί και αλλού στην κατά Πειραιά συνεκλεκτή, ο μητροπολίτης Θεόκλητος βρίσκει με την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεραφείμ, βωμό λατρείας του Θεού.

Ήταν συλλειτουργός και ο Πρωτοσύγκελος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης Ηγούμενος της Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος.

Συμπροσευχήθηκαν πατέρες της Μονής, στην οποία ο εορτάζων κοινολόγησε ότι βρίσκει αποκούμπι, αλλά και η ηγουμένη της εκεί γυναικείας μονής αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου, μητέρα Μόνικα με δυο αδελφές.

Πρεσβύτεροι και διάκονοι εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από ναούς που τον προσκαλούν να θύσει τον Αμνό υπέρ του λαού και που του δίδουν με την άδεια και ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών, αναψυχή στο αποτέλεσμα της δικής του θυσίας. Ανάμεσά τους και ο συνεργάτης από της εποχής της διακονίας στην Δημητριάδα, πρωθιερεύς Θωμάς Συνοδινός.

Ο λόγιος και υμνογράφος πρωτοσύγκελος του Περιστερίου, αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, κήρυξε τον Θείο λόγο και ευχήθηκε στον εορτάζοντα εκφράζοντας και τα αισθήματα των συλλειτουργών εκ της μητροπόλεως κληρικών, αλλά και του προέδρου της εκκλησιαστικής κοινότητας του Αγίου Ιεροθέου αρχιμανδρίτου Παϊσίου Παράσχη, ο οποίος με τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς ήταν οι πρωταγωνιστές για τα όμορφα της λατρείας και της δοχής.

Αρχιερείς συλλειτουργοί, ως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος έλαβε λόγον παραμυθητικό στην δοχή και δέχθηκε τις ευχαριστίες του εορτάζοντος και για το εκ βαθέους όρθρου εξ Ευρυτανίας ταξείδιον, ένδειξη ανιδιοτελούς αγάπης.

Μαζί ο συμφοιτητής του, ιεραπόστολος από άμβωνος και τηλεοράσεως Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, βοηθός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, συνοδευόμενος και από τον εκείθεν διάκονο Αιμιλιανό.

Ο Επίσκοπος Μελιτινής Μάξιμος, βοηθός παρά του Μητροπολίτη Θυατείρων κ. Νικήτα της  εισαχθείς στο ιερατείο από του εορτάζοντος όταν ευαρέστως ποίμανε την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ο συντρέχτης φυλακισμένων και αδικημένων Ρωγών Φιλόθεος, χοροστάτησε εις τον όρθρο και μετά την λειτουργία δρομέως ανεχώρησε εις διακονίαν.

Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ο αγαθός λευΐτης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, προκάτοχος του εορτάζοντος, στην πρωτοσυγκελλία στο Βόλο.

Μετά, στην υποκείμενη του ναού αίθουσα, προσήλθαν να ευχηθούν ο φιλοξενών άρχοντας και κυριάρχης, άγγελος της Εκκλησίας Περιστερίου Γρηγόριος, αφού είχε τελέσει προγραμματισμένη χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος και ο πάντων διάκονος, εργάτης της αγάπης επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο και αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κληρικοί και λαϊκοί, ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ιερουργών και αποθανατίζων, πολιτικοί και δημοτικοί παράγοντας εκ διαφόρων τόπων, ως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας Μιχαήλ Κατρίνης αλλά και ο δικός μας αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως Ιωάννης Πούλος, καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη της εκκλησιαστικής διοικήσεως, επιφανείς και αφανείς φίλοι του Μητροπολίτου Βρεσθένης τίμησαν τον άγιο μάρτυρα Θεόκλητο μαζί και τον φερώνυμο του αρχιερέα, ο οποίος με συγκίνηση ευχαρίστησε πάντες τους προσελθόντες και αναφέρθηκε στον μέντορα του, μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο.

Εμείς εκεί και εδώ, αφού αργήσαμε την αναφορά αλλά δεν ξεχάσαμε.

Ευκαιρίας δοθείσης παρουσιάζουμε ότι στην κοινότητα μας υποδεχθήκαμε τον μητροπολίτη Θεόκλητο, το πρώτον στο τρέχον έτος, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 για να ιερουργήσει και να τελέσει το μνημόσυνο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.

Συμπαραστάτες του τότε οι πατέρες Ευσέβιος Μεάντζια και Λάμπρος Ξεσφύγγης.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Ηλιουπόλεως, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολιτεύσεως, αφού στο τέλος της Θείας Λειτουργία ο πατήρ Ευσέβιος προσέφερε στο δήμο Ηλιουπόλεως ένα αγιογραφικό του έργο, ευγνωμοσύνης ένεκα για την πραγματοποίηση της εκθέσεως αγιογραφίας που έγινε στο τέλος του περασμένου χρόνου στο εκθεσιακό κέντρο Ηλιουπόλεως.

                

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων