23/03/2019 23/03/2019 Στην 2η ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, προεξήρχε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας,  από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η συμμετοχή και η ομιλία του π. Διονυσίου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για 21η συνεχή χρονιά στον Ναό, με...
Ενορίες : Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
23 Μαρτίου, 2019 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 11:42

Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας:  Ποια είναι η Παναγία; Είναι η Μάνα

Διαδώστε:
Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας:  Ποια είναι η Παναγία; Είναι η Μάνα

Στην 2η ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, προεξήρχε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας,  από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η συμμετοχή και η ομιλία του π. Διονυσίου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για 21η συνεχή χρονιά στον Ναό, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού και με τον γενικό τίτλο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019».
Καθ’ όλη την διάρκεια της ακολουθίας, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, που θα παραμείνει στο Ναό έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Όπως είπε στην αρχή του λόγου του ο π. Διονύσιος, άνθη πολυποίκιλα, απορρέοντα από τους ψαλμούς, τους ύμνους και τις πνευματικές ωδές που συνέθεσε η Εκκλησία μας, έγιναν η πνευματική ανθοδέσμη που καταθέτουμε όλοι μας ως μύρο ευγνωμοσύνης μπροστά στην Θεοτόκο.
Και αφήνουμε αυτά τα δώρα μπροστά στην αγία εικόνα Της, με σεβασμό, με υιική αγάπη και με τιμή. Διότι αξίζει να Της προσφέρουμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα.
Και ποια είναι Εκείνη που της αξίζουν τόσες τιμές, ποια είναι η Παναγία, τι σχέση έχει με εμάς;
«Αν ρωτήσουμε τον καθένα μας, θα πάρουμε πολλές απαντήσεις περί του τι είναι η Παναγία. Και αυτές οι απαντήσεις έχουν σχέση, έχουν συνάφεια και απόλυτη επαφή, με τις θεοφώτιστες γνώμες των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, που ύμνησαν την Υπεραγία Θεοτόκο».
Έτσι, αν ρωτήσουμε θα πάρουμε απαντήσεις όπως ότι η Παναγία είναι βασίλισσα, η άσπιλος Εκκλησία, τείχος των παρθένων, ανατολή του νοητού ηλίου, πηγή ύδατος, τροφός του τρέφοντος τον κόσμο, ακαταμάχητο τείχος των καταπονούμενων, ρίζωμα της χαράς, ελαία κατάκαρπος, δικαιοσύνης οχύρωμα, βοήθεια των πολεμουμένων, δούλη Κυρίου, λιμήν ο αχείμαστος, αυτή είναι Παναγία.
Για να καταλήξει ο π. Διονύσιος:
«Ποια είναι η Παναγία; Είναι η Μάνα! Και δεν χρειάζεται άλλη απάντηση. Αυτή είναι η Παναγία. Αυτήν την Μητέρα έχουμε βοηθό, σκέπη και προστασία. 
Αυτήν τιμητικώς προσκυνούμε και υμνούμε. Αυτή η Μητέρα ας κρατήσει στην αγκαλιά της όλους μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων